4 bin personel memur alım Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar

Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 bin personel memur alım başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 4 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Ersoy'un açıklamalarının ardından vatandaşlar Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 bin personel alımı başvuru şartları neler sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Bakan Ersoy'un açıklamaları ve alım yapılacak kadrolar... Türkiye turizminde markalaşma ve tanıtımı ön plana almak istediklerini kaydeden Ersoy, ajansın özel sektör ve Bakanlık temsilcilerinden oluşan bir yönetim kurulu ile yönetileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 bin personel alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Başvuru şartları belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Temmuz 2019 , 09:36 Güncelleme Tarihi :12 Temmuz 2019 , 09:36
4 bin personel memur alım Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının 2023 için belirlenen 65 milyar dolar turizm geliri ve 75 milyon turist hedefini yakalamak amacıyla kurulan bir yapı olduğunu belirtti. Bakan Ersoy, kazı sürelerini 12 aya yaymak ve hızlandırmak için yaptıkları çalışmalara da değinerek, 4 bine yakın işçi, 600'e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisini 3 yıl içerisinde istihdam edeceklerini belirtti. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 bin personel memur alım başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar ve haberler sayfamızda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "4 bine yakın işçi alımı gerçekleştireceğiz. Ortalama 600'e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisi istihdamı yapacağız." açıklamasında bulundu. Bakan Ersoy, kazı sürelerini 12 aya yaymak ve hızlandırmak için yaptıkları çalışmalara da değinerek, 4 bine yakın işçi, 600'e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisini 3 yıl içerisinde istihdam edeceklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının 2023 için belirlenen 65 milyar dolar turizm geliri ve 75 milyon turist hedefini yakalamak amacıyla kurulan bir yapı olduğunu belirtti.

Türkiye turizminde markalaşma ve tanıtımı ön plana almak istediklerini kaydeden Ersoy, ajansın özel sektör ve Bakanlık temsilcilerinden oluşan bir yönetim kurulu ile yönetileceğini söyledi.

Yönetim Kurulunun sektörden sağlayacağı kaynağı nereye harcayacağına kendisinin karar vereceğini bildiren Ersoy, "Yönetim Kurulu 13 kişiden oluşuyor. Bakan, bakan yardımcısı ve Tanıtma Genel Müdürü, THY Yönetim Kurulu Başkanı, 2 havalimanı grubu var, İGA ve TAV grubu. Bu iki ciro olarak büyük liman işletmecisinin dönüşümlü olarak görev yapmasını istiyoruz. Böylece 5 üye oluyor. Acentacıları temsilen, seyahat acentaları arasından oylamayla bir temsilci atamak istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin 7 bölgesinden turizm işletmeli belgeli tesisleri arasından oylamayla seçilecek adayların da ajansta yer almasını istediklerini belirten Bakan Ersoy, ajansın eğitim, sağlık turizmi gibi önemli tanıtım gerektiren konuları masaya yatıracağını ifade etti.
Ersoy, "Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının amacı hem ülkeyi tanıtmak hem de bize yolcu tedariği sağlayan ülkelerde Türkiye'nin markalaşmasını sağlamak. Markalaşma sıkıntımız var. Bir şeyi markalaştırmak istiyorsanız, sürekli tanıtım yapmanız lazım. Sürekli tanıtım yapmazsanız markalaşma değerinizi kaybedersiniz." diye konuştu.

"4 BİNE YAKIN İŞÇİ ALINACAK"

Bakan Ersoy, kazı sürelerini 12 aya yaymak ve hızlandırmak için yaptıkları çalışmalara da değinerek, 4 bine yakın işçi, 600'e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisini 3 yıl içerisinde istihdam edeceklerini belirtti.

"Müze Kart fiyatlarının artıp artmayacağı" sorusu üzerine Bakan Ersoy, müzelerden sağlanan gelirlerin yüzde 85'inin yabancı, yüzde 15'inin de yer turistten elde edildiğini kaydetti.

Ersoy, "Yerli turisti korumamız gerekiyor. Müze Kartı yaygınlaştırmak istiyoruz. Müze Kart'ın bundan sonra hiçbir zaman fiyatını yükseltmeyeceğiz. Müze Kart fiyatları sabit kalacak, zam yapmayacağız." dedi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 bin personel alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Başvuru şartları belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

"Müze Kart fiyatlarının artıp artmayacağı" sorusu üzerine Bakan Ersoy, müzelerden sağlanan gelirlerin yüzde 85'inin yabancı, yüzde 15'inin de yer turistten elde edildiğini kaydetti.

Ersoy, "Yerli turisti korumamız gerekiyor. Müze Kartı yaygınlaştırmak istiyoruz. Müze Kart'ın bundan sonra hiçbir zaman fiyatını yükseltmeyeceğiz. Müze Kart fiyatları sabit kalacak, zam yapmayacağız." dedi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI TARİHİ

Kültür Bakanlığı, tarihini araştırmak amacıyla bir çalışma başlattı. Bakanlık tarafından yürütülen araştırma, temeli ilk kez 1920 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (Maarif Vekaleti) içinde atılan Kültür Bakanlığı'nın kurulup kapatılmalardan ve birleşmelerden oluşan "zikzaklı" tarihini ortaya koydu.
Kültür Bakanlığı'nın araştırmasına göre, 1920 yılında Maarif Vekaleti içinde "Türk Asar-ı Atikası Müdürlüğü" olarak yeri tarif edilen kültür konuları, ilk kez 1971 yılında Nihat Erim hükümetinde bakanlık düzeyinde temsil edilme imkanı buldu. Bir yıl sonra tekrar müsteşarlığa dönüştürülen Kültür Bakanlığı, 1974'te Sadi Irmak Hükümeti döneminde yeniden kuruldu. 1976'da önce turizm sonra da milli eğitimle birleştirilen bakanlık, 1983 yılında yeniden müstakil bir bakanlığa dönüştürüldü. 1983'te tekrar Turizm Bakanlığı ile birleştirilen bakanlık, 1989 yılından günümüze kadar ayrı bir bakanlık olarak devam etti.