4.grup uzman erbaş alım tarihi ne zaman? Jandarma 7 bin uzman erbaş sözleşmeli er başvuru şartları nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın uzman erbaş alımları 2020 yılına günler kala en merak edilen soruların başını çekiyor. Jandarma 3. Grup seçim aşamaları ekim ayında sona ermişti, Kasım ayının sonunda da 4. Grup duyurusu yapılmıştı. Jandarma erbaş alımı için adayların Aralık ayı içerisinde seçim aşamasına alınması bekleniyor. 2020 Uzman Erbaş alımı hakkında MSB'den henüz bir açıklama yapılmadı. Peki Jandarma Uzman Erbaş (çavuş) Alımı 2020 başvuruları açıklandı mı? 4. Grup uzman erbaş alımı ne zaman? İşte Jandarma uzman erbaş sözleşmeli er başvuru şartları!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Aralık 2019 , 09:27 Güncelleme Tarihi :12 Aralık 2019 , 09:27
4.grup uzman erbaş alım tarihi ne zaman? Jandarma 7 bin uzman erbaş sözleşmeli er başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Jandarma 7 bin uzman erbaş alımı ne zaman? Sorusu için adaylar araştırma yapıyor. MSB'nin personel temin sayfasında uzman erbaş alımıyla ilgili duyuru açıklaması en fazla ilgilenilenler arasında yer aldı. Jandarma Genel Komutanlığı 4 .grup alımlarının Kasım ayında başlaması bekleniyordu. Şimdi ise Aralık ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların seçim aşamalarına alınması bekleniyor. Aralık ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların seçim aşamalarına alınması bekleniyor. İşte Jandarma uzman erbaş sözleşmeli er başvuru şartları!

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI 2020 NE ZAMAN?

2020 Uzman Erbaş alımı hakkında MSB'den henüz bir açıklama yapılmadı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

JANDARMA'YA 7000 ALIM YAPILACAK

BMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada "Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019'da 19 bine çıkarmak istiyoruz" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalardan derlediğimiz bilgilere göre özellikle uzman onbaşı ve uzman çavuş alımları arttırılacak. Şimdilerde on binlerce adayın gözü JGK'dan gelecek açıklamaya çevrildi.

JANDARMA GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak, (yurt dışında eğitim görenler denklik belgesini sisteme yükleyecektir.

3. Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [04 Nisan 1999 (dahil) - 01 Ocak 1992 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

4. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2'deki Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak.

5. Askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmemiş olmak

6. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (04 Nisan 2014 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

7. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

8. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (04 Nisan 1999 [dahil] - 01 Ocak 1990 [dahil] tarihleri arasında doğanlar

9. Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, başvurunun son günü olan 4 Nisan 2019 tarihi ile üç (3) yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.

10. Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır. Üç (3) yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir.

11. Üç (3) yılını doldurmadan tek taraflı sözleşmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir. (Söz.Erb.ve Er Kanunu 28/1A değişiklik)

SÖZLEŞMELİ ER NEDİR?

Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

SÖZLEŞMELİ ER MAAŞLARI NE KADAR?

Sözleşmeli er maaşları 3 bin 750 TL ile 4 bin 500 TL arasındadır. Maaşlar görev yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

UZMAN ERBAŞ NEDİR?

TSK statü ayırmaksızın personellerini sınıflandırır. Bu yüzden sivil hayattaki mesleğiniz önemli rol oynar. Sınıfınızı sivil hayattaki mesleğinizle bağdaşacak şekilde seçerseniz eğitim süreçlerinde çok zorluk yaşamazsınız. Uzman erbaşlar, askerliğinde çavuş olarak görev yapmadıysa başlayacağı ilk rütbe uzman onbaşıdır. Askerlik yapmayanlar uzman erbaş olamaz diye bir şey yoktur. Uzman erbaşlar, sözleşmeli personellerdir. Tüm TSK personelinin sahip olduğu haklara onlar da sahiptirler. 45 yaşına kadar çalışma süreleri vardır. 45 yaşını doldurdukları zaman uzman erbaş olarak değil de askeriyede sivil memur olarak emeklilik gününü beklerler.

UZMAN ERBAŞLARIN MAAŞI NE KADAR?

Uzman erbaşların maaşı 2200-5000 arasında değişmektedir. Kıdem ve görev yeri gibi unsurlar maaş artımında etkili olur. Doğu ve hudut bölgelerinde görev yapan uzman erbaşlar maaşlarına ilave tazminat alır.

JANDARMA NEDİR?

29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanından sonra, Jandarma teşkilatında yenileştirme çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda; Jandarma Bölge Müfettişlikleri ve İl Jandarma Alay Komutanlıkları yeniden teşkilatlandırılmış ve Seyyar Jandarma Birlikleri güçlendirilmiştir.

1937 yılında, dönemin jandarma teşkilatının yasal dayanağını oluşturan "Jandarma Teşkilat ve Vazife Nizamnamesi" yürürlüğe girmiş ve bu kanunla emniyet ve asayiş görevlerine ilave olarak, cezaevlerinin korunması görevi de Jandarmaya verilmiştir.

1939 yılında jandarma teşkilatı; Sabit Jandarma Birlikleri, Seyyar Jandarma Birlikleri, Jandarma Eğitim Birlikleri ve Okullar olmak üzere dört grup halinde yeniden düzenlenmiştir.

1956 yılında yürürlüğe giren bir kanunla, Gümrük Umum Kumandanlığı tarafından yürütülen sınır, kıyı ve karasularımızın, emniyet ve korunması ile gümrük bölgelerinde kaçakçılığı men, takip ve tahkik görev ve sorumluluğu, Jandarma Genel Komutanlığı'na verilmiştir. Bu görev 21 Mart 2013 tarihinden itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilmiştir.