Kızılay personel alımı ne zaman? 2019 KPSS'siz en az lise mezunu personel alımı için şartlar neler?

Kızılay tarafından yayınlanan ilana göre, en az lise mezunu personel alımı yapılacak. Yayınlanan ilanda başvuru şartları ve detayları belli oldu. Peki, Kızılay personel alımına kimler başvurabilir? Kızılay personel alımı başvuru şartları neler? Kızılay personel alımı ne zaman?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :18 Nisan 2019 , 15:44 Güncelleme Tarihi :18 Nisan 2019 , 15:44
Kızılay personel alımı ne zaman? 2019 KPSS’siz en az lise mezunu personel alımı için şartlar neler?

Kızılay personel alımına gidiyor. Yayınlanan ilanda alımların Çağrı Merkezi personeli ihtiyacını karşılamak üzere yapılacağı bildirildi. İşe alınacak adaylara, günlük çalışma öncesi hazırlık yapmak, gelen çağrıları cevaplamak, çağrı sonrası evrak ve raporlama işlemlerini yapmak, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını kullanmak ve fünlük aranma raporlarını tutmak gibi görevler verilecek. Peki, Kızılay personel alımı başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir? Kızılay personel alımı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

KIZILAY PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Belirli şartları taşıyan adaylar Türk Kızılayı'nın https://basvuru.kizilaykariyer.com internet adresi üzerinden başvurularını yapabilecek.

Başvurular bir kere mahsus olmayıp, veritabanı üzerinde aday başvurusunu pasif hale getirene kadar bulunacak. Online üyelik ile çalışan Kızılay Kariyer veritabanı sayesinde adaylar istedikleri zaman CV'lerini güncelleyebilir, gelişmelerini iş başvurusuna yansıtabilir.

KIZILAY PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- En az lise mezunu olan,

- İleri düzeyde Arapça bilen (Arapça mülakat gerçekleştirilecektir.),

- Tercihen ikinci dil olarak Kürtçe bilen,

- Gelen çağrılara ilişkin talepleri doğru analiz edebilen,

- Çağrı merkezinde çalışma tecrübesi olan (tercih sebebidir),

- Vardiya sisteminde çalışabilecek,

- Takım çalışmasına yatkın,

- Diksiyonu düzgün, ikna kabiliyeti yüksek,

- Telefonda etkili iletişim kurabilen,

- Ofis teknolojilerini etkin şekilde kullanabilen,

- Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli.

- Gaziantep ilinde ikamet etme engeli bulunmayan,

Çağrı merkezinde görevlendirilmek üzere 'Çağrı Merkezi Operatörü' arayışı bulunmaktadır.

KIZILAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay,
1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti",
1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti",
1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve
1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kızılay'ın alameti, beyaz zemin üzerinde karşıdan bakarken sola doğru açık kırmızı "ay" dır. Yalnız Kızılay bayrağında "ay"ın açık yüzü bayrak direğinin tersine doğrudur.

Kızılay alameti, Devletler Hukuku'nun ilgi hükümleri gereğince, savaş zamanında silahlı kuvvetlerin sağlık servisleri ile o hükümlerin belirlediği kişi ve kuruluşlar için "koruyucu ve belirtici işaret" olarak kabul edilmiştir. Bunlar dışında kalan hiçbir kişi, kurul ve kurum, savaşta tarafsızlık ve dokunulmazlık timsali olan bu işareti kullanamaz.

Kızılay, 1876 Osmanlı- Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar geçen süre içinde, Türkiye'nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu seyyar ve sabit hastaneler,hasta taşıma servisleri,donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan on binlerce Mehmetçik'in dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, Türk olsun düşman olsun savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış; savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için çaba göstermiş; I Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul'da görülen büyük kolera salgınından bu yana yurdumuzda ortaya çıkan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınağı ve beslenmelerini sağlamış, uluslararası yardım faaliyetlerine katılmış; hemşirelik eğitimi, ilkyardım ve kanla ilgili hizmetler alanında öncülük yapmış, korunmaya gereksinen pek çok vatandaşımıza gereken sosyal yardım ve hizmetleri sunmuştur.

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın,ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.

Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir.

Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Kızılay'ın teşkilatı, Genel merkez ve şubelerden oluşur. Kızılay'ın Genel Müdürlük teşkilatı dışında kalan bütün kademelerindeki görevler fahridir.