Nisan 2019 İŞKUR güncel iş ilanları en az ilköğretim mezunu 20 bin 528 personel alım başvuru şartları nedir?

2019 Nisan ayında İŞKUR tarafından kamu kurumlarına personel alımı için 20 bin 528 yeni iş ilanları yayımlandı! İŞKUR, güncel iş ilanları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgili görüyor. İŞKUR kamu kurumlarına personel alımı yapmaya yönelik tam 20 bin 528 yeni iş ilanları yer alıyor. Özel sektör dahil toplamda 61.430 iş ilanları bulunmakta. İŞKUR yine güncel tarih olarak 347.740 kişiye istihdam sağlamış olmakla birlikte 2019 nisan ayında yaklaşık 200 bine yakın kişiye istihdam daha sağlamayı hedefliyor. İşte İŞKUR güncel iş ilanları en az ilköğretim mezunu 20 bin 528 personel alım başvuru şartları ve detayları

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :18 Nisan 2019 , 10:15 Güncelleme Tarihi :23 Nisan 2019 , 17:52
Nisan 2019 İŞKUR güncel iş ilanları en az ilköğretim mezunu 20 bin 528 personel alım başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından, sadece kamu kurumlarında görevlendirilmek üzere tam 20 bin 528 iş ilanları yayımlandı! Yayımlanan yeni iş ilanları kapsamında yaklaşık 50 binin üzerinde personel alımı yapılacak. Personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak olup, başvurular başlamıştır. Personel alımı başvuru şartları, her bir iş ilanı içeriğinde farklılık göstermektedir. İstihdam teşvikleri iş arayanların yüzünü güldürürken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirmelerde rekorlara imza atıyor. 1 Ocak'tan bu yana 352 bin 379 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, istihdam hamlesini sürdürüyor. İşte İŞKUR güncel iş ilanları en az ilköğretim mezunu 20 bin 528 personel alım başvuru şartları ve detayları

SON DAKİKA MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EN AZ OKUR YAZAR- EN AZ LİSANS MEZUNU PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR

İŞKUR, tarafından yayınlanan iş ilanlarına göre, yüzlerce sektörden yüzlerce meslekten personel alımı yapılmaktadır. yayınlanan iş ilanları kapsamında belirtilen genel başvuru şartlarında; en az okur yazar alan kamu kurumlarıda var, lisans veya yüksek lisans isteyen kamu kurumlarıda var.

TÜRKİYE GENELİ PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLARIN İŞ İLANLARI

2019 İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR'DAN İSTİHDAM HAMLESİ SÜRÜYOR

İstihdam teşvikleri iş arayanların yüzünü güldürürken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirmelerde rekorlara imza atıyor. 1 Ocak'tan bu yana 352 bin 379 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, istihdam hamlesini sürdürüyor. Özel sektör ile iş arayanları buluşturan İŞKUR'da halen 62 bin 556 açık iş bulunuyor. Personel alımlarında başı 9 bin 696 kişi ile beden işçileri çekerken; bunu turizm elemanı, temizlik personeli, güvenlik elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, satış danışmanı gibi açık işler izliyor. 4 bin 342 turizm ve otelcilik elemanı, 2 bin 725 satış danışmanı, 2 bin 234 temizlik görevlisi, bin 166 çağrı merkezi elemanı, bin 761 garson, bin 152 güvenlik görevlisi aranıyor. İş arayanlar internetten ya da İŞKUR'a giderek başvuru yapabiliyor.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 43 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019

İlan tarihi: 05 Nisan 2019

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 20 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019

İlan tarihi: 05 Nisan 2019

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ 45 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019
İlan tarihi: 05 Nisan 2019

MARMARA ÜNİVERSİTESİ 114 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019
İlan tarihi: 04 Nisan 2019

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ 8 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 17 Nisan 2019

İlan tarihi: 04 Nisan 2019

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 28 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 17 Nisan 2019
İlan tarihi: 04 Nisan 2019

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 71 SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Son başvuru tarihi: 17 Nisan 2019

İlan tarihi: 04 Nisan 2019

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

Son başvuru tarihi: 22 Nisan 2019
İlan tarihi: 01 Nisan 2019

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 9 SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Son başvuru tarihi: 03 Mayıs 2019

İlan tarihi: 28 Mart 2019

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 1 SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Son başvuru tarihi: 03 Mayıs 2019
İlan tarihi: 05 Nisan 2019

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 43 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 20 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019

İlan tarihi: 05 Nisan 2019

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ 45 AKADEMİK PERSONEL

Son başvuru tarihi: 19 Nisan 2019

İŞKUR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kamu kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine internet şubesini kullanarak; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

Tarihçe

II. Dünya Savaşını müteakip dönemde sosyal devlet prensibinin dünyada revaç bulması dolayısıyla Türkiye'de de bir kamu istihdam kurumu kurulması gündeme gelmiş ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı kanun ile "İş ve İşçi Bulma Kurumu" adı ile bir kurum kurulmuştur. Bölge Müdürlükleri şeklinde tesis olunan İş ve İşçi Bulma Kurumu, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmek şeklinde özetlenebilecek olan temel istihdam hizmeti yanında özellikle 1960'lardan itibaren yoğun olarak yurt dışına işçi gönderilmesi ile ilgili görev ifa etmiştir.

Uluslararası ILO sözleşmeler gereği tamamen lağvedilmeyen ancak oldukça küçülen kurum, Soğuk Savaş sonrası dönemde gelişen 3. kuşak insan hakları anlayışının hükûmetler üzerindeki oluşturduğu etki ile reformlardan payını almıştır. 2003 yılında çıkarılan 4857 sayılı yeni İş Kanunu yanında İş ve İşçi Bulma Kurumu da 4904 sayılı kanun ile Türkiye İş Kurumu'na dönüştürülmüştür. Bu doğrultuda özellikle 2000'lerden itibaren bir sosyal politika aracı olarak çıkan işsizlik sigortası kavramının uygulamaya 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile bir İşsizlik Sigortası Fonu kurularak görevin İŞKUR'a verilmesi üzerine kurumun kayıtlı iş arayan ve işveren veri tabanları çok büyümüştür.