2019 İŞKUR TYP okullara hizmetli ve güvenlik alımı ne zaman? İşte İŞKUR TYP MEB okul güvenlik alım başvuru şartları

Okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak? İŞKUR TYP kapsamına dahil edilen okullara güvenlik alımı için vatandaşlar heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Okulların açılması ile birlikte başvuruları bekleyenler gelecek müjdeli habere kilitlendi. Peki, İŞKUR TYP okul başvuruları ne zaman başlıyor? 2019 Okullara güvenlik alımı ne zaman? İş arayanlar vatandaşlar İŞKUR'un internet sitesinden ya da en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabilmektedir. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilmektedir. Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabilmektedir, işverenlerle doğrudan temasa geçebilmektedir. İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır ve haberimizde detaylı olarak verdik

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Eylül 2019 , 09:20 Güncelleme Tarihi :16 Eylül 2019 , 09:20
2019 İŞKUR TYP okullara hizmetli ve güvenlik alımı ne zaman? İşte İŞKUR TYP MEB okul güvenlik alım başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından TYP aracılığı ile okullara güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Hizmetli alımları için ise MEB'ten şu ana kadar açıklama gelmedi. Bu bağlamda şuan için okulların güvenliğini sağlamak için yapılacak güvenlik alımının hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu. TYP kapsamına alınan güvenlik alımı ile ilgili karar geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, okullara güvenlik görevlisi alımının TYP kapsamına dahil edildiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar TYP ilanlarını beklemeye başladı. TYP güvenlik görevlisi alımı İŞKUR'un yönetiminde gerçekleştirilecek. Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımları, TYP ekranından alınacak. Söz konusu alımların tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

OKULLARA GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE HİZMETLİ ALIMI NE ZAMAN?

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, okullara güvenlik görevlisi alımının TYP kapsamına dahil edildiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar TYP ilanlarını beklemeye başladı. TYP güvenlik görevlisi alımı İŞKUR'un yönetiminde gerçekleştirilecek.

Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımları, TYP ekranından alınacak. Söz konusu alımların tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

İŞKUR TYP EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir ilan yayımlayıp yayımladığını, TYP ekranında yer alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak öğrenebilirsiniz.

ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz."

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

İŞKUR İLANLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İş arayanlar vatandaşlar İŞKUR'un internet sitesinden ya da en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabilmektedir. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilmektedir. Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabilmektedir, işverenlerle doğrudan temasa geçebilmektedir.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak ve İŞKUR'a kayıtlı olmak

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, (takvim.com.tr) suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

5- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

6- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

7-Her aday, İŞKUR'da yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

8-Adayların, talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

9-İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.

10-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

11- Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar; tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir

EN FAZLA İŞÇİ ALIMI YAPILAN MESLEK GRUPLARI

Beden İşçisi (Genel) 8903

Temizlik Görevlisi 1914

Makineci (Dikiş) 1631

Kasiyer 1338

Satış Danışmanı / Uzmanı 1228

Garson (Servis Elemanı) 989

Konfeksiyon İşçisi 792

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 677

Turizm Ve Otelcilik Elemanı 609

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 529

Aşçı 508

Diğer Satış Nezaretçileri 484

Şoför-Yük Taşıma 460

Reyon Görevlisi 457

Paketleme işçisi 427

Bulaşıkçı (Stevard) 358

Pazarlamacı 332

Ütücü 330

Elektrikçi (Genel) 315

Ambar/Depo Görevlisi 282

Aşçı Yardımcısı 277

Kalite Kontrolcü 263

Dokuma Konfeksiyon Makineci 261

Overlok Makinesi Operatörü (Overlokçu) 259

Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 253

Forklift Operatörü 222

Sekreter 218

Satış Temsilcisi / Plasiyer 217

CNC Torna Tezgâhı Operatörü 215

Ayakçı (Tekstil) 209

Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 203

Kesimci (Konfeksiyon) 197

Beden İşçisi (Temizlik) 194

Satış Nezaretçisi (Perakende Ticaret) 194

Muhasebeci 183

Makine Mühendisi 177

Mutfak Görevlisi 170

Elektrik Teknisyeni 167

Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 167

Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 161

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 161

Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) 151

Diğer İmalat ve İlgili İşçiler (Makine ile) 147

Ayakkabı İmalatçısı 145

Argon Kaynakçısı (Tığ Kaynakçısı) 142

Mermer İşçisi 140

Sevkiyat Görevlisi 138