Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi, oruçlu geçirilen sürenin de uzun olmasına yol açıyor. Uzmanlar; oruç süresi uzun olduğu için mutlaka sahura kalkılmasını tavsiye ediyor. İşte bu ayı sağlıklı geçirebilmek için dikkat etmeniz gerekenler:
Sahura kalkmadan oruç tutmak vücudu yorar. Bu yüzden mutlaka sahura kalkmalı ve bu öğünü sabah kahvaltınız gibi düşünmelisiniz. Sahurda özellikle yumurta, lor peyniri ve tam buğday ekmeği tüketmek sizi uzun süre tok tutacaktır. Yumurta çok kaliteli bir proteindir, lor peyniri az yağlıdır, tam buğday ekmeği de lifli olduğundan tok tutma süresi uzundur. Sahurda süt veya yoğurt tüketmek hem tokluk sağlar, hem de hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunların oluşmasını önler.
Açılan iftarın ardından, bir kase çorba yavaş yavaş içilmelidir. Akşam yemeğinde eti sebzeyle birlikte tüketmek veya et yemeğinin yanında salata tüketmek, tek başına et yemeye göre daha iyidir. Çünkü, açlıktan kaynaklanan düşük metabolizma hızı bağırsakların yavaş çalışmasına neden olur. Et yemeklerini sebzesiz yemek şişkinlik, hazımsızlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bununla birlikte, yemekleri uzun uzun çiğnemek ve acele etmeden yemek de hazımsızlığa karşı iyi gelir.