Yüksek Mahkeme'nin, ''Döner sermaye sisteminin asgari garanti gelir içermesi gerektiği'' yönünde hükme vardığını anımsatan Kaçar, açıklamasında, ''Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı sağlık çalışanlarına garanti gelir yolunu açtı'' değerlendirmesinde bulundu.
Kaçar, Sağlık-Sen'in önerisiyle 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata varılan ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararında geçen asgari garanti gelir yorumuna karşılık gelen bir kazanım olduğunu savunarak, ''Aylık mahsuplaşma ile ilgili yasal düzenleme çıkmış olsaydı, sağlık çalışanları her ay maaşları ile birlikte 375 Sayılı KHK'de belirlenen ek ödeme oranlarında bir garanti geliri almış olacaklardı'' şeklinde görüş belirtti.
Mahmut Kaçar, gerekçeli karara göre hazırlanacak yasa taslağında döner sermaye taban oranlarının da yer alması gerektiğini kaydetti.
Anayasa Mahkemesi'nin öğretim üyelerine muayenehanelerinde de çalışma imkanı tanıyan iptal kararını bilimsel özerkliğe aykırılık gerekçesine dayandırdığını anımsatan Kaçar, bu gerekçenin ''zorlama bir yorum'' olduğunu öne sürdü. Kaçar, açıklamasında, ''Bize göre kamuda çalışan hekimlerin ait olduğu yer hastanelerdir. Üniversitelerdeki öğretim görevlilerinin ait oldukları yer üniversite hastaneleri ve tıp fakültelerindeki derslikler olmalıdır'' ifadelerini kullandı.