Akciğer kanserini turpla karalayın

Çağın yaygın vebası akciğer kanserinde doğru ve düzenli beslenmek oldukça önemli. Karaturp ve tere kansere karşı korurken, yağlı beslenmek hastalık riskini artırıyor...

Son yıllarda kadınlarda görülme sıklığı oldukça artan akciğer kanserinde, sigara kullanımı önemli rol oynuyor. Akciğer kanserinde en önemli faktör sigaradır diyen Prof. Dr. Erkan Topuz, "Doğru beslenmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek akciğer riskini azaltır" diyor. Öksürük, kanlı balgam, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı, ses kısıklığı, tekrar eden akciğer enfeksiyonları, parmaklarda çomak şeklinde değişikliklerin akciğer kanseri belirtisi olabileceğini belirten Prof. Dr. Topuz, bu rahatsızlıktan korunma yöntemlerini şöyle sıralıyor...
Sigara ve alkolden uzak durun.
Bol bol karaturp yiyin.
Katı yağlar, koruyucu madde içeren gıdalar tüketmeyin.
Sarı-turuncu sebze-meyveleri sofralarınızdan eksik etmeyin.
Tere yemek akciğer kanserini azaltır.
Çiğ veya az pişmiş balık yemek kanser riskini düşürür.
Şarküteri yemeyin.
Yüksek yağlı besinlerden uzak durun. Yemekleri kızartma değil, haşlama yapın.
Mümkün olduğunca kırmızı et tüketimini sınırlandırın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.