SU TERESİ:
Turpgillerden C ve K vitamini, kalsiyum, betakaroten, demir ve iyot gibi birçok besin açısından zengin olan su teresi oksidatif stresi yavaşlatmaya yardımcı olur. Ayrıca kansere karşı kalkan görevi görür ve DNA hasarını engeller.
AVOKADO:
Mineraller, vitaminler, yağlar temel, protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. Çalışmalarda rahim astarını iyileştirmede yararlı olabildiğini göstermiştir. Avokado ayrıca folik asit zengini olmasından dolayı spina bifida rahatsızlığını önler.
BAL KABAĞI:
Vitamin mineraller ve antioksidanlar zengin bir sebzedir. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda hem sperm kalitesini hem de sayısını sayısını artırmaya yardımcı olduğu belirlendi.
PANCAR:
Yaşa bağlı kısırlığa karşı mücadelede yardımcı bir besindir. Antioksidan ve nitrat yönünden çok zengindir. Kan akışını artırır, genellikle sporcular tarafından kullanılmaktadır. Özellikle pancar suyu kadınlarda bebeğin anne rahmine tutunmasına yardımcı olur.
SOMON:
Anti-inflamatuar ve Omega- 3 açısından zengin bir protein kaynağıdır. Omega-3 kadınlarda gebe kalamama problemine karşı oldukça etkilidir.
NAR:
Yapılan araştırmalarda gebelik sırasında nar suyu içmenin bebeklerdeki beyin hasarını önleyebildiği görülmüştür.
YUMURTA:
Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, kolin zengini yumurta anne karnındaki bebek gelişimi için önemli rol oynuyor.
KİNOA:
Bu küçük tohum tam bir protein deposudur. Uzmanlar bu besini doğurganlığı artırmak için tavsiye ediyor.
KUŞKONMAZ:
Güçlü bir antioksidandır. Folat zengini olmasından dolayı hem kadınlarda hem erkeklerde doğurganlığı artırır
Ceviz: Omega-3 ve E vitamini kaynağı ceviz sperm kalitesi için önemlidir. Günlük bir avuç ceviz spermde canlılık, hareketlilik sağlıyor. Ayrıca ceviz prostat ve meme kanseri ile savaşan maddeler de içeriyor.