Prof. Shigeaki Hinohara'dan uzun ömrün sırları: Yeşil çay, balık ve pirinci sofradan eksik etmeyin

Japon Prof. Shigeaki Hinohara, kronik hastalıklardan korunmanın sırrını paylaştı. 105 yaşına kadar yaşayan ünlü doktor, kitaplarında herkesi uyardı: Yeşil çay, balık ve pirinci sofradan eksik etmeyin.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :28 Mart 2019
Prof. Shigeaki Hinohara’dan uzun ömrün sırları: Yeşil çay, balık ve pirinci sofradan eksik etmeyin


Beslenme
alışkanlıkları, kronik hastalıklardan yaşam süresine kadar pek çok faktörü yakından ilgilendiriyor. Araştırmalar, Japonlar'ın beslenme tarzının sağlık üzerindeki olumlu etkisini gösteriyor. İnsan ömrünün ortalama 85 yıl olduğu Japonya'da kalp, diyabet, Alzheimer ve kanser hastalıkları oldukça az görülüyor. 105 yaşına kadar yaşayan Japon Prof. Shigeaki Hinohara, uzun yaşamın sırrının doğru beslenmekten geçtiğini söylüyor. Sağlıklı yaşlanmak ve kronik hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi veriyor...


BİR BARDAĞI KANSERDEN KORUR
Japon kültürünün ayrılmaz bir parçası olan yeşil çay, uzun bir ömrün olmazsa olmazını oluşturuyor. Yeşil çay tüketmek kalp hastalıkları, diyabet ile meme ve prostat kanserinden koruyor. Araştırmalara göre günde 5 bardak yeşil çay tüketmek erken ölüm riskini azaltıyor.


KALBİN DOSTU BALIK
Japonlar, balığı kahvaltıda bile tüketiyor. Faydalı Omega-3 yağ asidi içeren balığı haftada 2 kez tüketmek kalp krizinden ölme riskini yüzde 36 oranında azaltıyor.



DENİZ YOSUNU TOKSİNLERİ TEMİZLER
Japonlar günlük 4-6 g arası yosun tüketiyor. İçerdiği yararlı iyot ile hastalıklarla savaşan deniz yosunu, kanın pıhtılaşmasını engelliyor. Kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Kilo vermeyi de kolaylaştırıyor.



TURŞU BAĞIRSAKLARI GÜÇLENDİRİR
Fermente besinler, Japon mutfağında geniş yer tutuyor. Lahana ve salatalık turşusu, ülkede bolca tüketiliyor. Güçlü probiyotik içeriği ile turşu bağırsak hastalıklarından koruyor.



MENOPOZDA SOYA YİYİN
Kalp hastalıklarından koruyan soya, tansiyonu dengeliyor. Kolesterolü düşürüyor. Soya, meme kanserinden de koruyor. Bu özelliği sayesinde meme kanseri, Japonya'da oldukça nadir görülüyor. Soya ayrıca kadınların menopoz şikayetlerini de azaltıyor.



SEBZENİN GÜCÜ!
Japon mutfağında lahana, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, lahana ve su teresi bolca tüketiliyor. Bu besinler, kanserden koruyor. Ömrü uzatıyor.



PİRİNÇSİZ OLMAZ
Pirinç, Japonya'da haşlanarak tüketiliyor. Bu da kalp ve damar hastalıklarından koruyor. Japonlar, hayvansal yağları asla kullanmıyor. Yemeklerini zeytinyağı ve soya yağı gibi bitkisel yağlarla pişiriyor.

JAPONLARIN YAŞAM SIRRI - PROF. DR. SHİGEAKİ HİNOHARA

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL