Hem sahur hem de iftarda yemeklerini yavaş yiyin.
Lokmalarınızı çok çiğnemeyin ve bol su için.
Yağlı, acılı ve baharatlı yemeklerden kaçının.
Oruç sırasında çok susuyorsanız, sahurda turşu, kuruyemiş gibi tuzlu yiyeceklerden uzak durun.
İftardan 2 saat sonra kendinizi çok yormadan yürüyüş yapın.
Ramazan'da baharat tüketimine de dikkat edin.
Kompostolarda şeker yerine tarçın çubuğu kullanarak tatlandırma yoluna gidin.
Kimyon sindirimi rahatlattığı için az miktarda da olsa kullanmaya özen gösterin.
Zerdeçal, safra keseniz için faydalı olacaktır.
İftara çorbasız başlamayın. Özellikle sebze ve yoğurtlu çorbalar, hem sindiriminizi kolaylaştırır hem de doygunluk hissi vereceği için fazla ve ağır yemek yemenizi engeller.