MAHKUM DEĞİLSİNİZ
Boyunda bulunan salgı bezleri olarak bilinen tiroitler, insan sağlığı için hayati önem taşıyor. Her an ne kadar enerji aldığını, ne kadarını harcadığını düzenleyen bu bezler, vücuttaki her hücreyi etkiliyor. Tiroitlerde oluşacak herhangi bir arıza ise vücudun çalışmasını bozuyor. Yapılan araştırmalar, tiroit hastalığının yeni bir bela olduğunu gösteriyor. 19. yüzyılın başlarında endüstri devriminin ardından insanların değişen beslenme alışkanlıkları ve maruz kaldıkları çinko, tiroit hastalığına zemin hazırlıyor. Üretimin ve rekabetin artmasıyla birlikte, tarlalardan fabrikalara taşınan sebze ve meyvelerdeki besleyici öğeler çıkartılıyor. Ve yiyecekler, kurşundan yapılmış konservelere aktarılıyor. İşte hastalık, tam da bu sırada yayılıyor. Konserveden besinlere geçen kurşun maddesi, insanları guatr hastası yapıyor. Öte yandan iyottan az beslenme tarzı da kişiyi tiroit hastalığına mahkum ediyor. Yaban mersini, brokoli, karnabahar, tiroitleri korur.
İLAÇLAR İYİLEŞTİRMEZ
Bu hastalığın tek tedavi yöntemi sayılan ilaçlar, aslında tiroitleri onarmıyor. Sadece vücut tiroidi üretemediği için hormonların yerini doldurabilsin diye kana hormon takviye ediyor. Doğru besinler ise tiroidi iyileştiriyor. Karnabahar, lahana, brokoli, karalahana gibi besinler, her ne kadar guatrojenik gıdalar olarak geçse de gönül rahatlığıyla tüketilmesi gerekiyor.
SARIMSAKLA ŞİFA BULUN
Tiroidi iyileştiren yiyecekler arasında yaban mersini, Brüksel lahanası, kişniş, sarımsak, kenevir tohumu, Brezilya fındığı ve kızılcık gibi mucize besinler bulunuyor. Tiroitlere zarar veren EBV hücrelerini öldüren bu besinler, tiroit bezini onarıyor. Zehirli metalleri ve viral atıkları vücuttan temizliyor. Tiroit hormonu üretimini artırıyor.
MEDİKAL MEDYUM'UN SAĞLIK MUCİZELERİ 4
YARIN: ROMATİZMAYA ZERDEÇAL