Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır? Bebeğin sağlıklı gelişmesi için neler yapılmalıdır?

Gebelikte doğru beslenme anne ve bebeğin sağlığını koruyor.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Betül Atakan, Omega-3 içeren semizotu, ceviz ve kuru baklagil tüketilmesini öneriyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :28 Ağustos 2019
Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır? Bebeğin sağlıklı gelişmesi için neler yapılmalıdır?

KADINLAR gebelik döneminde hem fiziksel hem de ruhsal bir süreçten geçiyor. 9 ay boyunca bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmenin stresini yaşayan annelerde hormonal değişimler görülüyor. Avcılar BayPark Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Betül Atakan, anne adaylarını bilgilendiriyor... Gebelikte yaşanan fiziksel değişimler, anne adayının psikolojisini etkiliyor. Bu dönemde yaşanan kaygı bozuklukları hem annenin hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor. Annelerde gebelik sürecinde yaşadığı hormonal değişimlerin etkisiyle bazı kaygı bozuklukları görülebiliyor. Bu genellikle bebeğini kaybetme korkusu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu durumun günlük yaşamı etkilemeyecek düzeyde olması gerekiyor. Aksi halde anne ve bebek bundan zarar görebiliyor.

YÜRÜYÜŞ YAPIN
KAYGI ve endişe anne adaylarında çarpıntı, göğüste sıkışma hissi, baş dönmesi, göğüste ağrı, iştahsızlık ve aşırı sinirlilik yapabiliyor. Bebeğin anne karnında sağlıklı gelişmesi için annenin sakin, mutlu ve huzurlu olması gerekiyor. Annelerin kaygılarından kurtularak sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmesi için her gün yarım saatlik yürüyüşler yapması öneriliyor. Yeterli uyku ve nefes egzersizleri de anne ve bebeğin sağlığını koruyor.

CEVİZ MUCİZESİ
OMEGA-3 içeren besinler, erken doğum riskini azaltıyor. Anne ve bebeği kalp hastalıklarından koruyor. Balık, keten tohumu, kabuklu yemişler, semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz ve kuru baklagillerde bolca Omega-3 bulunuyor.

YARIN: DOĞUM SONRASI BESLENME
OP. DR. BETÜL ATAKAN - KADININ FENDİ HASTALIĞI YENDİ-1
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL