Döner kanser yapıyor! Yediğiniz ete dikkat edin...

Döner, uygun koşullarda pişirilmezse insan sağlığını tehdit ediyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, fazla pişirilen dönerin kanserojen risk taşıdığını vurguluyor. İşte haberin detayları ve 2 Ekim tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz sağlık haberleri...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :03 Ekim 2019
Döner kanser yapıyor! Yediğiniz ete dikkat edin...

Döner, uygun koşullarda pişirilmezse insan sağlığını tehdit ediyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, fazla pişirilen dönerin kanserojen risk taşıdığını vurguluyor. Döner pişirilirken yakılmamasının altını çizen Gür, "Et çok piştiğinde ortaya çıkan zararlı maddeler kanserojen etki gösterebiliyor. Etin ne çok pişmesi ne de çiğ kalması istediğimiz bir şey değil. Çiğ tüketilirse mide ve bağırsak rahatsızlıklarına (ishal) neden oluyor" diyor.

KEMİK ERİMESİNE KABAK MUCİZESİ
Kabak,
beta karoten ve luteini yüksek miktarda içerir. Lutein, körlüğe yol açan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarını önlemede önemli rol oynamaktadır. İçerdiği vitamin ve mineraller de kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Osteoporoza (kemik erimesi) karşı koruma sağlar.

VİTAMİNHANE
Sütün
içinde; A, B, C, D, E ve K vitaminleri vardır. Bu vitaminler, insanlar için hayati önem taşır:
A VİTAMİNİ:
Görme yeteneğini korur. Katarakt riskini azaltır.
B VİTAMİNİ:
Hafızayı güçlendirir.
C VİTAMİNİ:
Mide ve meme gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.
D VİTAMİNİ: Kemik kırılmasına karşı direnç sağlar. Kansere karşı korur...

MUZ SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR
Yüksek
potasyum ve düşük tuz içeren muz, tansiyona iyi gelir. Saçları güçlendirir, kırılmasını önler. Tok tutucu özelliği ile yemek yemeyi azaltır. Enerji verir. Cilt rahatsızlıklarını gidermede yardımcıdır. Siyah noktaları ve akneleri yok eder. Muz kansere yakalanma riskini azaltır. A, C ve E vitaminlerini içerdiği için göz sağlığına da faydalıdır.

EGZAMAYA YULAF TOZU
Yulaf tozu, evde egzama tedavisi için en çok tercih edilen malzemelerdendir. Kaşıntı ve acıyı azaltmak için küveti ılık suyla doldurun. İçine iki bardak toz dökün. Suyun içinde 15-20 dakika durduktan sonra çıkın...

KALBE SARIMSAK
İçerisindeki kuversetin sayesinde damar tıkanıklığını önlüyor. Kan basıncını ve yağlarını düşürüyor. Kolesterolün damarlara zarar vermesini engelliyor. Her gün 1 diş tüketin...

SİNDİRİME ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı, sindirim sistemini temizlemek ve bağırsak hareketlerini iyileştirmek için tıbbi bir yağ olarak kullanılır. Yüksek oranda E vitamini içerir ve bu vitamin cildi güneş ışınları, rüzgar gibi dış etkenlerden korur.