Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? O besinler grip ve soğuk algınlığına şifa gibi geliyor!

Sıcak havaların yerini soğuk havalara bırakmasıyla beraber şu sıralar birçok kişi griple mücadele etmeye başladı. Grip ve soğuk algınlığına yakalanan insanlar "Grip nasıl geçer?" ve "Gribe ne iyi gelir?" sorularına yanıt arıyor. Doğada bulunan bitkilerin her birinin grip tedavisinde önemli bir rolü var. Uzmanlar grip ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bilinen besinleri tüketmenin büyük faydası olduğunu belirtiyor. İşte o besinler...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Kasım 2019 , 19:23 Güncelleme Tarihi :12 Kasım 2019 , 19:23
Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? O besinler grip ve soğuk algınlığına şifa gibi geliyor!

İÇİNDEKİLER

"Grip nasıl geçer?" sorusu özellikle kış aylarında çok araştırılıyor. Hal böyle olunca gribe yakalanan vatandaşlar "Gribe ne iyi gelir?" sorusuna yanıt arıyor. Kış aylarına geldiğimiz şu günlerde pek çok kişinin kapısını grip çalıyor. Hasta olmamak için önceden tedbir alarak kendimizi virüslere karşı iyi korumamız gerekiyor. Grip ve diğer hastalıklar bağışıklık sistemimizin zayıf olduğu anı bekliyor. Gripten korunmanın en iyi yolu doğru beslenmekten geçiyor. Peki, hangi besinler bünyemizi gribe karşı korur? İşte cevabı...

GRİBE NE İYİ GELİR? İŞTE MUCİZE BESİNLER...

Doğru beslenme griple mücadelede etkin rol oynuyor. Uzmanlar gripsavar besinleri şöyle sıralıyor:

KIRMIZIBİBER: İçerdiği güçlü C vitamini ile bağışıklığı güçlendirir. Gripten korur.

YOĞURT: Mikroplarla ve enfeksiyonlarla savaşır. Grip virüsünü ortadan kaldırır.

YEŞİL ÇAY: Bağışıklığı güçlendirir. Günde 3 fincan içilmesi tavsiye edilir.

BADEM: Antioksidandır. Griple savaşır.

SARIMSAK: Gribe yakalanma riskini 2 kat azaltır.

CEVİZ: Soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar.

TURUNÇGİLLER: İçerdiği güçlü C vitamini sayesinde hastalıklara karşı koruma sağlar.

LAHANA: Bağışıklığı güçlendirir.

ELMA: Gribe karşı koruma sağlar.

GRİP NASIL GEÇER?

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki en büyük fark gripte görülen ateş, eklem ve kas ağrılarının daha sık görülmesidir. Bu hastaların bol sıvı tüketmesi önerilir. Tüketecek sıvıların ise çok sıcak ya da soğuk olmaması gerekir. Günlük sıvı tüketiminin en az 2-3 litre civarında tutulması hastalığın hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha rahat atlatmasını sağlar.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken hususlar; bol bol istirahat edilmeli, et ve süt ile beslenilmeli, taze meyve ve sebze yemelidir. Hasta, bulunduğu ortamı havalandırmalı, nemlendirmelidir. Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzaklaşmalıdır.

Soğuk algınlığı olan hastalarda en rahatsız eden çok sık burun tıkanmasıdır. Bunu engellemek için bir bardak ılık suya bir çay kaşığı saf tuz ekleyerek burun temizliğini yapabilirsiniz. Tuzlu su ile yapacağınız bu temizlik ayrıca vücudun virüs ve bakterilerden de temizlenmesini sağlamaktadır.

En sık yapılan hatalardan bir tanesi hemen antibiyotik kullanma eğilimidir. Önemli bir enfeksiyon olmadığı sürece bu önerilmez. Doktor tavsiyesi ya da doktor reçetesi dışında antibiyotik kullanmayınız.