İşte renklere göre meyvelerin faydaları

Kış aylarında vücut direncini yükseltmede meyve tüketimi önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, vitamin ve mineral deposu meyvelerin günde 2-3 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalbi koruyan, cildi yenileyen, karaciğer ve böbrekleri temizleyen meyveler, ömrü uzatıyor. Renklere göre meyvelerin faydaları şöyle sıralanıyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :19 Aralık 2019
İşte renklere göre meyvelerin faydaları

Kış aylarında vücut direncini yükseltmede meyve tüketimi önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, vitamin ve mineral deposu meyvelerin günde 2-3 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalbi koruyan, cildi yenileyen, karaciğer ve böbrekleri temizleyen meyveler, ömrü uzatıyor. Renklere göre meyvelerin faydaları şöyle sıralanıyor:

TURUNCU: Portakal, mandalina ve greyfurt C vitamini deposudur. Bağışıklığı güçlendirir. Toksinleri atar.

SARI: Muz ve ayva, vücuda zindelik verir. Yorgunluğu azaltır.

YEŞİL: Kivi, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini içerir. Vücut direncini artırır.

KIRMIZI: Nar, üzüm, ahududu ve yaban mersini antioksidan deposudur. Vücut direncini artırır.