Kış aylarında vücut direncini yükseltmede meyve tüketimi önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, vitamin ve mineral deposu meyvelerin günde 2-3 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalbi koruyan, cildi yenileyen, karaciğer ve böbrekleri temizleyen meyveler, ömrü uzatıyor. Renklere göre meyvelerin faydaları şöyle sıralanıyor:
TURUNCU: Portakal, mandalina ve greyfurt C vitamini deposudur. Bağışıklığı güçlendirir. Toksinleri atar.
SARI: Muz ve ayva, vücuda zindelik verir. Yorgunluğu azaltır.
YEŞİL: Kivi, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini içerir. Vücut direncini artırır.
KIRMIZI: Nar, üzüm, ahududu ve yaban mersini antioksidan deposudur. Vücut direncini artırır.