Portakal suyu kırmızı et ve yeşil yapraklı sebzeler kan yapıyor

Kansızlık, yani anemi toplumda en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı, göğüs ağrısı, baş dönmesi, adet düzensizliği, cinsel isteksizlik ve iştahsızlık, hastalığın belirtilerini oluşturuyor. Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kayan Tapan, kansızlığa iyi gelen besinleri sıralıyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :28 Aralık 2020
Portakal suyu kırmızı et ve yeşil yapraklı sebzeler kan yapıyor

Kansızlık, yani anemi toplumda en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı, göğüs ağrısı, baş dönmesi, adet düzensizliği, cinsel isteksizlik ve iştahsızlık, hastalığın belirtilerini oluşturuyor. Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kayan Tapan, kansızlığa iyi gelen besinleri sıralıyor.

Tofu, soya fasulyesi
Kırmızı et
Tavuk, hindi
Ton balığı, somon
Yumurta
Kuru baklagiller (kuru fasulye, mercimek, nohut, iç bakla, barbunya gibi)
Yağlı tohumlar (fındık, ceviz, badem)
Zenginleştirilmiş tahıllar
Taze bezelye, börülce, fasulye, yeşilbiber
Taze meyveler (portakal suyu, kavun, çilek, dut, muz gibi)
Yeşil yapraklı sebzeler (maydanoz, nane, roka, ıspanak, pazı, brokoli, dereotu)
Pekmez, tahin, kuru meyveler (kuru üzüm, kuru erik, kuru incir, hurma, kuru kayısı gibi)
Demirle zenginleştirilmiş mısır gevrekleri.