Ağız kokusu sinüzit korkusu (Sağlık haberleri)

Sinüzit, yüz kemikleri arasına yerleşmiş olan havalı boşlukların (sinüslerin) iltihaplanmasıyla ortaya çıkıyor. Hayattan bezdiriyor. Dr. Bahadır Baykal, erişkinlerde çok sık görülen hastalığın çocuklarda da sık rastlandığını söylüyor. "Özellikle gece öksürmeleri, geniz akıntısı ve ağız kokusu olan çocuklarda 10 günden uzun süren burun akıntısı da mevcutsa sinüzit ihtimali akla gelmelidir." diyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :10 Mayıs 2021
Ağız kokusu sinüzit korkusu Sağlık haberleri

Sinüzit, yüz kemikleri arasına yerleşmiş olan havalı boşlukların (sinüslerin) iltihaplanmasıyla ortaya çıkıyor. Hayattan bezdiriyor. Dr. Bahadır Baykal, erişkinlerde çok sık görülen hastalığın çocuklarda da sık rastlandığını söylüyor. "Özellikle gece öksürmeleri, geniz akıntısı ve ağız kokusu olan çocuklarda 10 günden uzun süren burun akıntısı da mevcutsa sinüzit ihtimali akla gelmelidir." diyor.

Önemli bilgiler veriyor: Sinüzitin akut ve kronik (müzmin) olmak üzere iki tipi vardır. Akut sinüzitte; burun tıkanıklığı, sarı, yeşil veya kanlı burun akıntısı, gözlerin etrafında ağrı, öne eğilmekle artan yüz veya baş ağrısı, ateş belirtileri bulunabilir. Kronik sinüzitte ise bu belirtilerden ziyade koyu burun akıntısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı ve yerleşmiş bir baş ağrısı daha sık görülür. Üç aydan daha uzun süren bir sinüzit kronikleşmiş demektir.

ÇÖKELEK SAĞLIK DEMEK
Çökelek
peyniri, şifa saçıyor. Uzmanlar, içeriğindeki yağ miktarı ne olursa olsun her çeşit peyniri öneriyor. İşte en lezzetlisi keçi sütüyle yapılan çökelek peynirinin faydaları:
Metabolizmayı hızlandırır.
Kasların şekillenmesine yardımcı olur.
Kilo verdirir.
Kadınlarda meme kanseri riskini azaltır.
Kemikleri güçlendirir.
Kan şekerini dengeler.
Kardiyovasküler sistem için faydalıdır.
İnme riskini azaltır.

TARÇINLA KALBİNİ KORU
Tarçın,
kalp hastalığı riskini azaltır. Kan şekerini dengelenmesini sağlar. Göz sağlığına faydalıdır. İnsülin direncini önemli ölçüde düşürür.

KEMİKLERE KAJU
Sevilen
kuruyemişlerden kaju, bağışıklık sistemini korur. Kansere karşı vücut direncini artırır. Kemikler için önemlidir.