3 saniyede tertemiz olacak! Diş macunu, fırçası tarihe karışıyor! Gelecekte herkes bu yöntemi kullanacak

Araştırmacılar, diş fırçalamanın geleceğini şekillendiren bir dizi yenilikçi teknolojiyi tanıtarak ağız sağlığını önemli bir adım ileri taşıyor. Bu yeni teknolojilerin diş fırçalama yöntemlerine kıyasla daha etkili olduğunu ve daha az zaman alarak daha iyi sonuçlar verdiğini iddia ediyorlar. Ayrıca, bu yöntemlerin ağız sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin daha uzun vadeli olduğu belirtiliyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :11 Eylül 2023 , 09:45 Güncelleme Tarihi :11 Eylül 2023 , 09:50
3 saniyede tertemiz olacak! Diş macunu, fırçası tarihe karışıyor! Gelecekte herkes bu yöntemi kullanacak

İÇİNDEKİLER

Negev Ben-Gurion Üniversitesi, Singapur Ulusal Üniversitesi ve Sichuan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen bir araştırma, diş fırçalamaya alternatif olabilecek devrim niteliğinde bir ürünün geliştirildiğini açıkladı. Araştırmacılar, bu teknoloji sayesinde geleneksel diş fırçaları ve diş macunlarının artık tarihe karışabileceğini söylüyor. İşte diş fırçalama rutinini ortadan kaldıracak mucize buluş...

DİŞ PLAKLARINI %90 ORANINDA AZALTIYOR

Negev Ben-Gurion Üniversitesi, Singapur Ulusal Üniversitesi ve Sichuan Üniversitesi işbirliğiyle yapılan bir araştırma, diş sağlığı alanında devrim niteliğinde bir keşfe imza atmış durumda. Bilim insanları, 3,3'-Diindolilmetan (DIM) molekülünün diş plağına neden olan biyofilmleri %90 oranında azaltabildiğini buldular. Bu gelişme, dünya genelinde ağız hijyenini kökten değiştirebilecek potansiyel taşıyor.

DİŞ ÇÜRÜMESİNE SON

Doğal olarak meydana gelen bir molekül olan 3,3'-Diindolilmetan (DIM) adlı molekülün diş plağı ve çürüklerden sorumlu biyofilmleri önemli ölçüde azaltabileceğini belirlediler.

KANSERİ DE ENGELLİYOR

Ayrıca, bu molekülün anti-kanserojen özelliklere sahip olduğu da keşfedildi, bu da bulgunun önemini artırıyor.

ORTYA ÇIKAN BİYOFİLMLERİ YOK EDİYOR

Ağzınız, diş çürüklerinde önemli bir rol oynayan S. mutans gibi bakterilerin bir deposu olarak kabul edilir. S. mutans gibi bakteriler, yemekten sonra ağzınızın nemli ve şekerli ortamında büyüyerek dişlerinizi kaplayan bir biyofilm oluştururlar. Bu biyofilm plak oluşturur, diş minesine zarar verir ve çürüklere neden olur. Bilim insanları, 3,3'-Diindolilmetan (DIM) molekülünün bu biyofilmi %90 oranında etkisiz hale getirdiğini ve bu nedenle bakterilerin büyümesine izin vermediğini buldular.

AĞIZ GARGARASINA EKLEMEK YETERLİ

Çalışmanın baş yazarı Prof. Ariel Kushmaro, Avram ve Stella Goldstein-Goren Biyoteknoloji Mühendisliği Bölümü'nden "Düşük toksisiteye sahip olduğu belirlenen bu molekül ağız gargaralarına eklenerek diş hijyenini önemli ölçüde artırabilir" diyor.