Her gün sofralarımızda sıkça kullandığımız bazı bitkiler ve baharatlar, kan şekerini düzenlemede etkili olabilir. Bu doğal destekler, sağlığınıza katkı sağlarken aynı zamanda lezzetli yemekler hazırlamanıza da yardımcı olurlar. Araştırmalar, özellikle tarçın ve zerdeçalın kan şekerini dengeleme konusunda oldukça etkili olduğunu göstermektedir. Bu iki popüler baharatı bir arada kullanmak, kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.
📄 2019'da Medical Journal of Basrah University tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, tip 2 diyabet hastalarında ilaç tedavisine yanıt vermeyenlerde tarçın, çemen ve bu ikisinin birleşimini kullanmanın kan şekeri kontrolünü artırabileceğini gösterdi.
🔍 Çalışma, 54 diyabet hastasını dört gruba ayırarak yapıldı ve 40 gün boyunca takip edildi.
☕ TARÇIN ÇAYI TARİFİ
2 su bardağı suyu kaynatın.
Kaynar suya 2-3 tarçın çubuğu veya 2 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyin.
10-15 dakika demleyin.
Bardaklara dökün ve isteğe bağlı olarak bal veya şeker ekleyin.
🌾ÇEMEN OTU TARİFİ
1 yemek kaşığı çemen tohumunu kavurun.
Kavrulan tohumları öğütün ve tuz ekleyin.
1 çay bardağı suyla karıştırın ve isteğe bağlı zeytinyağı ekleyin.
⭐ ÇEMEN OTU VE TARÇIN KARIŞIMI
Çemen otu ve tarçın karışımını çayda kullanabilir veya yemeklerinizin baharatı olarak ekleyebilirsiniz.