Türkiye'de kırmızı et ve tavuk tüketimi oldukça yaygın olmasına rağmen, balık tüketimi de oldukça popüler bir tercih haline gelmiştir. Yaz aylarında balık fiyatlarının düşmesi, enflasyon karşısında zorlanan halkın bütçesine rağmen, vatandaşlar ayda birkaç kez balık yeme şansı bulduklarında lezzetli ve sağlıklı olanları tercih etmek istiyor.
En Sağlıklı Üç Balık Türü
Deniz ve nehir balıkları arasında besin değerleri açısından bazı farklar bulunurken, deniz balıklarının mineral ve lezzet bakımından daha zengin olduğu görüldü.
Alabalık: Omega Deposu
Alabalıklar, içerdikleri yüksek oranda omega-3, omega-6 ve çoklu yağ asitleri sayesinde, kalp ve sinir sistemleri için oldukça faydalıdır. Bu asitler, vücuttaki inflamasyonu (iltihabı) önlemeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kötü kolesterol seviyelerini düşürerek kan damarlarını korur.