Kış aylarının gelmesiyle havalar soğuyor. Savunmasız kalan vücut, grip ve nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına yeniliyor. Diyetisyen Sibel Mumcu, kış mevsimini zinde geçirmek ve hastalıklardan korunmak için önemli beslenme tavsiyelerinde bulunuyor:
KAHVALTIYI ATLAMAYIN: Kahvaltı yaparak güne başlamak kan şekerini düzenliyor.
SEBZE-MEYVE TÜKETİN: Portakal, kivi, nar, biber, lahana gibi vitamin deposu sebze ve meyveler, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
SALATA YİYİN: Roka, maydanoz, dereotu, havuç, turp ve ıspanak gibi rengarenk sebzelerden oluşan bir salata, vücudun hastalıklara karşı korunmasına yardımcı oluyor.
SU İÇİN: Zinde bir vücut için günde 2-2.5 litre su tüketilmesi gerekiyor.
BAHARATLARI UNUTMA: Zencefil, zerdeçal, pul biber, nane, kekik gibi baharatlar soğuk algınlığını önlüyor.