Haftada 1 balık tüketimi Alzheimer’ı önlüyor

Balık, yüksek Omega-3 içeriği sayesinde zeka gelişimine katkı sağlıyor. Uzmanlar, haftada 1 balık tüketiminin Alzheimer’ı önlediğini söylüyor.

Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, balık tüketiminin sağlık açısından önemini vurguluyor. Ocak ve şubat aylarında uskumru, palamut ve hamsi, mart ve nisan aylarında kefal, levrek, mezgit ve barbunya tüketilebileceğini belirtiyor. Haziran ayında balıkların verimsizleştiğini, eylül ayında ise lüfer ve palamutun en verimli dönemine girdiğini, aralık ayında da uskumru, lüfer ve hamsinin en lezzetli olduğu döneme girildiğini söylüyor.
Bahadır, balıkların Omega-3, selenyum, A, D ve B vitaminleri açısından zengin olduğunu belirterek, özellikle çocuklarda dikkat dağınıklığını engellediğini, zekâ gelişimine katkıda bulunduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade ediyor: Balık tüketiminin düşük karbonhidrat içeriği sayesinde diyabet riskini azaltıyor. Göz ve kemik sağlığını koruyor. Hatta Alzheimer riskini düşürüyor. Kızartma yerine fırında, ızgara, buğulama ya da buharda pişirme yöntemleri tercih edin.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.