KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI
Omega-3 Deposu: Keten tohumu, balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri sağlık için önemlidir ve kanser riskini azaltır.
Anti-inflamatuar Etki: İçerdiği alfa-linolenik asit (ALA) anti-inflamatuar etkiye sahiptir ve dolaşım sağlığına katkıda bulunur.
Lif ve Protein Kaynağı: Keten tohumu, lif ve bitkisel protein bakımından zengindir.
Vitamin ve Mineral Deposu: İçeriğinde B grubu vitaminler, magnezyum, manganez, fosfor, bakır ve tiamin gibi birçok vitamin ve mineral bulunur.
KETEN TOHUMLARININ DOĞRU TÜKETİMİ
Keten tohumunu toz haline getirdiğinizde hava ile teması artar ve hızla okside olabilir. Bu nedenle mümkünse bütün olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Toz formunda tüketilecekse cam kavanozlarda saklanmalı ve küçük miktarlarda alınarak bekletilmeden tüketilmelidir. Ayrıca keten tohumu yağı cilde de faydalar sağlayabilir, cildi sıkılaştırabilir ve egzama gibi cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir.
ABD'Lİ BİLİM İNSANLARI DUYURDU
Amerikan Kalp Derneği'nin araştırmasına göre, bitkisel bazlı yağları bolca tüketenlerin felç geçirme riski yüzde 12 daha az, yüksek düzeyde hayvansal kaynaklı doymuş yağ tüketenlerin ise felç riski yüzde 16 daha fazla. Araştırma, yağ türünün toplam yağ miktarından daha önemli olduğunu gösteriyor. Harvard'dan uzmanlar, kırmızı ve işlenmiş et tüketiminde ılımlı bir azalmanın toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini yüzde 14 azaltabileceğini belirtiyor. Çalışma, 27 yıl boyunca 120 bin sağlık çalışanının verilerini inceledi ve çoklu doymamış yağ asitleri içeren bitkisel yağların felç riskini azalttığını ortaya koydu.