Sağlığını düşünen bunu tüketmez | Margarin kullananlar dikkat! Kalp krizi riskini artırıyor...

Özellikle hamur işlerinde kullanılan margarin, içerdiği trans yağla birlikte kalp krizi riskini artırıyor. Doç. Dr. Öner Özdoğan, "Öncelikle kötü kolesterolü arttırıp, iyi kolesterolü azaltmaktadır. Bu da damar tıkanıklığına bağlı kalp hastalığına neden olur." ifadelerini kullandı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :28 Kasım 2023
Sağlığını düşünen bunu tüketmez | Margarin kullananlar dikkat! Kalp krizi riskini artırıyor...

İÇİNDEKİLER

Kek, kurabiye, kraker, bisküvi, kızartma gibi gıdalar ve margarin gibi katı yağlarda bulunan trans yağlar, kalp hastalığı riskini artırıyor.

Bu yağların kolesterolü de yükselttiğine değinen Doç. Dr. Öner Özdoğan, "Öncelikle kötü kolesterolü arttırıp, iyi kolesterolü azaltmaktadır. Bu da damar tıkanıklığına bağlı kalp hastalığına neden olur.

Aslında hastalıkların hepsi birbiriyle ilişkilidir. Kalp hastalığı ve diyabet haricinde trans yağlar, astım, alerji ile göğüs, prostat ve bağırsak kanserlerine neden olabilir" bilgisini veriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN