Sıcak havalarda bu gıdalara aman dikkat! Az pişmiş et ürünleri, kabuklu deniz mahsulleri... Uzmanı uyardı: Zehirlenmelere yol açıyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, besin zincirini de etkiliyor. Prof. Dr. Osman Erk “Bozulan ve hijyenik ortamda olmayan gıdalar sindirim sistemini vuruyor. Zehirlenmelere yol açıyor” diyor...

Sıcaklarda çabuk bozulan ya da hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanan gıdalar ishale neden oluyor. Üç günden fazla süren yüksek ateş ile şiddetli karın ağrısının eşlik ettiği durumlarda ise mutlaka doktora başvurulması gerekiyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.