Yumurtayı Böyle Pişirirseniz Kanser Riskiniz %22 Artıyor

Son araştırmalar, yumurtanın pişirilme şeklinin sağlık üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi. Uzmanlar, yumurtaların yüksek sıcaklıklarda, özellikle 177°C'nin üzerinde pişirilmesinin, kanser riskini %22 oranında artırabileceğini bildiriyor. Bu riskin, aşırı pişirilmiş yumurtalarda oluşan oksisteroller adı verilen zararlı kimyasallar ile bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

Yapılan son araştırmalar, yumurtaların pişirme yöntemi ile sağlık arasındaki beklenmedik bağlantıları ortaya koydu. Uzmanlar, yumurtaların yüksek sıcaklıklarda, özellikle 177°C üzerindeki sıcaklıklarda pişirilmesinin kanser riskini %22 oranında artırabileceğini belirtiyor. Oksisteroller adı verilen zararlı kimyasalların bu süreçte oluştuğu ifade ediliyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.