Altın Adam Usain Bolt

100 metredeki en önemli rakipleri Tyson Gay ve Asafa Powell'ın dopingli çıkması nedeniyle adeta rakipsiz kalan Usain Bolt Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en fazla merakla beklenen yarışında çok rahat bir birincilik kazanarak altın madalyaya ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013
Altın Adam Usain Bolt

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'na dün Usain Bolt damgasını vurdu... Jamaikalı atlet herkesin büyük bir merakla beklediği 100 metre finalinde rakiplerine yine büyük bir üstünlük kurarak kariyerinde 6. kez Dünya Şampiyonu oldu. 9.77'lik derecesiyle şampiyona tarihinin en iyi 3. derecesine imza atan Bolt yoğun yağmura rağmen yine herkesi büyüledi. Geçtiğimiz günlerde Asafa Powell ve Tyson Gay'in dopingli çıkması nedeniyle 100 metrede adeta rakipsiz kalan Jamaikalı atlet beklendiği gibi rahat bir şekilde ipi göğüsledi. Bolt'un ardından ABD'li Justin Gatlin 9.85'lik derecesiyle gümüş madalya kazandı. Jamaika'dan Nesta Carter da 9.95 ile üçüncü oldu ve bronz madalyaya uzandı. Yarış öncesinde büyük favori gösterilmesine rağmen çok ciddi bir şekilde hazırlandığı söyleyen Usain Bolt, "Hedefime ulaştım çok mutluyum. Ama tahmin ettiğim gibi kolay olmadı. Justin Gatlin gibi tehlikeli bir rakibiniz varsa asla konsantrasyonunuzu kaybetmemeniz gerekiyor. Ben de öyle yaptım" diye konuştu.

110 ENGELLİYE ABD DAMGASINI VURDU
Moskova'da dün koşulan erkekler 110 metre engelliye ABD'li atletler damgasını vurdu. Olimpiyat altın madalya sahibi Aries Merritt, son dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi Jason Richardson, sezonun en iyi derecesinin sahibi David Oliver, serilerinde birinci olarak yarı finale yükselmeyi başardı. Dekatlonda ise olimpiyat şampiyonu olan Ashton Eaton, Rusya'da da altına yürüyor.

SCHRADER ALTIN MADALYAYA ÇOK YAKIN
10 Yarışın sekizinin tamamlanmasının ardından 7 bin 252 puanla Alman Michael Schrader'e 181 puan fark atan 25 yaşındaki ABD'li sporcu, şampiyonluğu çok büyük ölçüde garantiledi. Bir başka Alman Rico Freimuth ise üçüncü sırada. 100 metre kadınlar elemelerinde ise ABD'li English Gardner 11 saniyenin altında (10.94) koşarak çok büyük bir başarıya imza attı.

YAĞMUR DA DURDURAMADI
İki gündür Moskova'da mevsim normallerinin çok üzerinde olan hava sıcaklığı dün yerini yağmura bıraktı... 100 metre yarışının hemen öncesinde başlayan yoğun yağışın Usain Bolt ve diğer sprinterleri nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Fakat yarışın büyük favorisi olan Jamaikalı atlet, yağmura rağmen yine müthiş koşarak altın madalyaya uzandı.

DERELİ VE KARAKAYA HAYAL KIRIKLIGI

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda dün de atletlerimizden iyi haberler gelmedi... Kadınlar gülle atma serisinde 13. olan Emel Dereli elenmekten kurtulamadı ve şampiyonaya veda etti. Yine kadınlarda bin 500 metre serisinde sonundu olan Tuğba Karakaya Koyuncu da elendi. Öte yandan aşırı sıcaklar Moskova'daki atletleri çok olumsuz etkiliyor.