Polonya - Türkiye MAÇ SONUCU: 2-1 || ÖZET

2024 Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı, Polonya'ya konuk oldu. Maçın 12. dakikasında geriye düşen milliler, mücadele boyunca rakibine karşı direnç gösterse de son dakikalarda kalesinde gördüğü golle 2-1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla takım, şampiyona öncesinde eksikliklerini belirlemek ve son dokunuşları yapmak adına önemli bir deneyim yaşamış oldu.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2024, 23:38 Güncelleme 10 Haziran 2024, 23:46
Polonya - Türkiye MAÇ SONUCU: 2-1 || ÖZET

İÇİNDEKİLER

2024 Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, Polonya deplasmanında zorlu bir mücadeleye çıktı. Ancak karşılaşmanın 12. dakikasında geriye düşen milliler, rakibi karşısında istedikleri performansı sergileyemedi. Son dakikalarda kalesinde gördüğü golle 2-1 mağlup olan Türkiye, şampiyona öncesi eksikliklerini belirlemek adına önemli bir deneyim yaşadı.

İŞTE MAÇ ÖZETİ

Polonya ile Türkiye arasında oynanan hazırlık maçında heyecan dorukta. Maçın başlama düdüğüyle birlikte her iki takım da hücumda etkili olmaya çalışıyor. İlk dakikalarda Kerem Aktürkoğlu'nun etkili şutuyla Türkiye yakaladığı fırsatı değerlendiremedi.

Ancak 12. dakikada Polonya beklenmedik bir golle öne geçti. Savunmanın hatası sonucu Swiderski'nin attığı golle Polonya skoru 1-0'a getirdi. Türkiye ise bu gole cevap aramaya başladı. Hakan Çalhanoğlu'nun etkili pasları ve Kerem Aktürkoğlu'nun hızıyla pozisyonlar bulan Türkiye, ancak golü bulamadı.

İlk yarının sonlarına doğru Türkiye'nin baskısı arttı. Kerem Aktürkoğlu'nun etkili şutu direği sıyırarak auta çıktı. Ancak ilk yarı Polonya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Türkiye hızlı başladı. Teknik direktör Montella'nın yapmış olduğu değişikliklerle hücum gücü arttı. Ancak Türkiye'nin birçok net pozisyonuna rağmen golü bulamaması dikkat çekti. Arda Güler ve Barış Alper'in etkili atakları sonuç vermedi.

Son dakikalarda da Türkiye'nin baskısı devam etti. Kerem Aktürkoğlu'nun üst direği sıyıran şutu ve Barış Alper'in golüne çok yaklaşan vuruşuyla Türkiye'nin gol arayışı devam etti.

Varşova'daki PGE Narodowy Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Polonya 2-1'lik skorla kazandı. Polonya'nın gollerini 12. dakikada Swiderski ve 90'da Zalewski kaydetti. A Milli Futbol Takımı'nın golü ise 77. dakikada Barış Alper Yılmaz'dan geldi.

Ancak maçın son düdüğüyle birlikte skor değişmedi ve maç Polonya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Her iki takımın da hazırlık maçından önemli dersler çıkardığı görüldü.

EURO 2024'TE İLK MAÇIMIZ 18 HAZİRAN'DA

14 Haziran'da başlayacak olan EURO 2024'te A Milli Takımımızın ilk maçı 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile olacak.

TRT SPOR CANLI İZLE

https://www.trtspor.com.tr/canli-yayin-izle/trt-spor/ adresinden maçı canlı olarak takip edebilirsiniz.

MUHTEMEL 11

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Hakan, İrfan Can, Arda, Kenan, Barış Alper

İKİ TAKIM EURO 2024'TE MÜCADELE EDECEK

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarı elde etmek isteyen Türkiye ve Polonya hazırlık karşılaşmasında rakip olacak. D Grubu'nda yer alan Polonya'nın şampiyonadaki rakipleri arasında Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi önemli takımlar yer alıyor. Ay-yıldızlı temsilcimiz ise Portekiz, Gürcistan ve Çekya'nın da yer aldığı F Grubu'nda bulunuyor.

A MİLLİ TAKIM'DA 3 OYUNCU SAKATLANDI

Sakatlıkları nedeniyle Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ve Ozan Kabak daha önce aday kadrodan çıkarıldı. Aday kadroya giremeyen isimler ise Doğan Alemdar, Cenk Özkacar, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Can Uzun ve Oğuz Aydın oldu. Ay-yıldızlıların EURO 2024 kadrosu şu şekilde;

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

AY-YILDIZLILAR'IN HAZIRLIK MAÇI GEÇMİŞİ

Mart ayında oynadığı iki hazırlık maçından mağlubiyetle ayrılan milliler, Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 kaybetmişti. Ay-yıldızlı ekip, son hazırlık maçında ise deplasmanda İtalya ile 0-0 berabere kaldı. Türkiye, EURO 2024 öncesindeki son hazırlık karşılaşmasını Polonya ile oynayacak.