Jose Mourinho yıldızları gözünün yaşına bakmadan gönderiyor! Fenerbahçe'de 6 ayrılık birden var...

Yeni sezonda uzun süredir devam eden şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Sarı lacivertliler Jose Mourinho'nun raporuna göre hareket ettiği yaz tescil döneminde pek çok isimle temasını hızlandırırken bir an önce imzaların atılması için elinden geleni yapıyor. Diğer yandan ise kulüpten ayrılması gündemde olan oyuncular var. Hem kontenjan hem de maddi yönden sıkıntı yaşamak istemeyen Kanarya'nın bazı futbolcuları göndermesi gerekiyor. Portekizli çalıştırıcı 6 ismi belirledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2024, 22:21 Güncelleme 04 Temmuz 2024, 22:21
Jose Mourinho yıldızları gözünün yaşına bakmadan gönderiyor! Fenerbahçe’de 6 ayrılık birden var...

İÇİNDEKİLER

Geride kalan sezonda Galatasaray'ın 3 puan gerisinde ikinci olan Fenerbahçe'de Jose Mourinho ile başlayan yeni dönem tüm hızıyla devam ediyor. Hazırlıklarını sürdüren sarı lacivertlilerde Portekizli çalıştırıcı hem sahada hem de transferde etkin rol oynuyor. Kanarya'nın yabancı statüsü konusunda sıkıntı yaşamaması adına da uğraşan deneyimli antrenör, 6 ismin üstünü çizdi. İşte detaylar...

İsmail Kartal ile geçen sezon savunma hattında çok büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'de ilk imzalar bu bölgeye geldi.

Ferdi Kadıoğlu'nun hem transferi hem de kalması senaryosunda bu bölgeyi zenginleştirmek isteyen Fenerbahçe'de kadroya katılan ilk isim Levent Mercan oldu. Karagümrük'ün sol bekiyle sözleşme imzalandı.

Levent'ten sonraki isim ise Çağlar oldu. Milli stoperin kadroya kalıcı olarak dahil edilmesi için Atletico Madrid ile 8.5 milyon euro karşılığında anlaşmaya varıldı.

Çağlar Söyüncü Fenerbahçe ile 3+1 yıllık kontrat imzaladı.

Bu iki transferle birlikte yaz dönemine hızlı ve yerli oyuncular konusunda iddialı bir giriş yapan Fenerbahçe'de ayrılacak isimler de merak konusu. Özellikle de yabancılar. Kontenjan sorununu kaldırmak isteyen yönetim, Jose Mourinho'dan gelen raporu bekliyordu.

Fenerbahçe'de şu ana kadar 3 futbolcu ayrıldı. Tün futbolcular hücum hattında yer alıyordu.

İlk olarak Joshua King biten sözleşmesinin ardından İstanbul'a veda etti. 2 sezonun ardından sarı lacivertli formaya veda eden Norveçli forvet beklentileri karşılayamadı.

Sezonun devre arasında kiralanan Serdar Dursun da nispeten katkı verdiği sarı lacivertlilerden ayrıldı ve Karagümrük'e döndü.

Sarı lacivertlilerde en dikkat çeken transfer ise Michy Batshuayi oldu. Belçikalı forvet Galatasaray ile anlaştı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından sarı kırmızılı kulübe imza atarak 3 büyüklerde de forma giyen isimler arasına katıldı.

Diğer yandan Jose Mourinho'nun takımda düşünmediği isimler de belli oldu. Portekizli çalıştırıcı bazı yıldızların üstünü çizdi ve yönetime çalışmak istemediğini söyledi.

Jose Mourinho, Krunic, Peres, Kent ve Zajc'ı yeni sezonda kadroda düşünmediğini bildirdi.

Şu an kadrosunda 15 yabancısı bulunan Fenerbahçe'de yönetim, Jose'nin biletini kestiği isimlere ek olarak Crespo ve Joao Pedro'yu da gönderme kararı aldı.

Böylece yabancı sayısını 9'a düşürmeyi hedefleyen sarı-lacivertliler, yeni yapılacak transferlere de yer açmış olacak.