Kuruluş Osman’ın Yunus Emre’si Gökhan Atalay kimdir, nereli, kaç yaşında? Kuruluş Osman Yunus Emre tarihte var mı, aslında kim?

Gökhan Atalay Türk televizyon dizisi Kuruluş Osman'ın 5. sezonunda Yunus Emre karakterine hayat verecek. 131. bölümüyle sezonun açılışını yapacak Kuruluş Osman heyecanla bekleniyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Ekim 2023 , 09:57 Güncelleme Tarihi :05 Ekim 2023 , 09:57
Kuruluş Osman’ın Yunus Emre’si Gökhan Atalay kimdir, nereli, kaç yaşında? Kuruluş Osman Yunus Emre tarihte var mı, aslında kim?

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman yeni sezon oyuncuları için araştırmalar hızlandı. Diziye dahil olan Gökhan Atalay ise merak konusu oldu. Burak Özçivit'in başrolde olduğu dizide Yıldız Çağrı Atiksoy, Seda Yıldız, Özge Törer gibi oyuncular yer alıyor. Dizi bu akşam 5. sezonun ilk bölümüyle ATV'de izleyici karşısına çıkacak. Fragmanda görülen Yunus Emre karakterinin tarihteki yerini merak edenler arama motorlarına yöneliyor. İşte Kuruluş Osman Yunus Emre ve Gökhan Atalay hakkında tüm detaylar...

🔴 KURULUŞ OSMAN'IN YUNUS EMRE'Sİ GÖKHAN ATALAY KİMDİR?

Gökhan Atalay, 23 Mayıs 1974 tarihinde Ankara'da doğdu. Anne ve babası operadan emekli olmuştur. Annesi kostüm atölyesinde görevli olarak çalışırken, babası da aksesuar atölyesi şefi olarak görev yapmaktaydı.

1994-1998 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitim gördü. Uzun süre tiyatro ile uğraştı. 2005 yılından itibaren İstanbul'da yaşamakta ve dizi film ve sinema oyunculuğu yapmaktadır.

🔴 KURULUŞ OSMAN FİLMLERİ

📺 2015 – Yunus Emre Aşkın Yolculuğu (Yunus Emre) (TV Dizisi)
📺 2014 – Diriliş: Ertuğrul (Atabey Şahabettin) (TV Dizisi)
🎬 2014 – Asla Vazgeçme (Sinema Filmi)
📺 2013 – Güneşi Beklerken (TV Dizisi)

📺 2013 – Umutsuz Ev Kadınları 3. Sezon (Haluk) (TV Dizisi)
📺 2012 – Alev Alev (TV Dizisi)
🎬 2011 – Oğul (Sakallı Komutan) (Sinema Filmi)
📺 2010 – 2013 – Lale Devri (Mehmet) (TV Dizisi)
📺 2009 – Kapadokya Düşleri (Fırat) (TV Dizisi)
📺 2009 – 2011 – Geniş Aile (Dündar) (TV Dizisi)
🎬 2008 – O… Çocukları (Metin) (Sinema Filmi)
🎬 2008 – Esrarlı Gözler (Mahmut) (Sinema Filmi)
📺 2007 – Yaralı Yürek (Cemal) (TV Dizisi)
📺 2007 – Ertelenmiş Hayatlar (Sedat) (TV Dizisi)
📺 2006 – Taşların Sırrı (Tamer) (TV Dizisi)
📺 2006 – Mavi Kuş (Sivil polis) (TV Filmi)
📺 2006 – Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited (Şoför Erkan) (TV Dizisi)
📺 2005 – Emret Komutanım (TV Dizisi)
📺 2005 – Aşk Yolu (Kerem Derman)
📺 2003 – Kampüsistan (Yavuz)

🔴 YUNUS EMRE KİMDİR, TARİHTEKİ YERİ NE?

Yunus Emre, 13. yüzyılın Türk halk şairlerinden biridir ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden biridir. Tam adı Muhammed Yunus Emre'dir. Doğum ve ölüm tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, 13. yüzyılın ortalarında yaşadığı tahmin edilmektedir. Yunus Emre'nin yaşadığı dönem Anadolu Selçuklu Devleti'nin sonlarına denk gelir.

Yunus Emre, Türk halk şiirinin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilir. Onun eserleri, dini ve tasavvufi temaları işler ve genellikle insanın içsel yolculuğu, sevgi, aşk, Allah'a olan yakınlık gibi konuları ele alır. Yunus Emre'nin şiirleri, genellikle halk arasında sözlü olarak yayılmış ve sonraki dönemlerde yazılı hale getirilmiştir.

Onun en ünlü eseri "Divan-ı Yunus Emre" olarak bilinir ve bu eser Türk edebiyatının önemli bir kültürel mirası olarak kabul edilir. Yunus Emre'nin eserleri, hem Türk kültürünün hem de İslam tasavvufunun önemli bir parçası olarak kabul edilir. Ayrıca Yunus Emre'nin hayatı ve eserleri, Türk edebiyatıyla ilgilenenler için önemli bir inceleme konusu olmuştur ve onun şiirleri hala Türkçe edebiyatın önemli bir unsurunu oluşturur.

🔴 YUNUS EMRE ÖLÜMÜ

Yûnus Emre,707 H. 1307-1308 Milâdî yılında yazdığı "Risalet-ün Nushiyye" adlı mesnevîsinin sonunda verdiği;

"Söze târîh yedi yüz yediydi, Yûnus cânı bu yolda fidîyidi."

Beytinden anlaşıldığı kadarıyla H. 707 (M. 1307-8) tarihlerinde hayattadır. Yûnus Emre şiirlerinde kendisini "şairler kocası", "bir âşık koca" diye niteleyerek uzun bir ömür sürdüğünü îmâ eder. Yûnus Emre'nin vefat tarihi ve kabriyle ilgili bilgiler de uzun yıllar tartışma konusu olmuştur. Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ndeki belgeye göre vefat tarihi 1320 kabul edilmektedir.