Çilek zamanı

Peeling yaparken cilt tipine göre ürün seçmek gerekiyor! Kuru ciltlerin ilacı kıpkırmızı çilekler

Giriş Tarihi :09 Haziran 2011
Çilek zamanı

İÇİNDEKİLER

Yaz geldi, deniz mevsimi de başlamak üzere, ne kadar korunursak korunalım, cildimiz güneş ışınları ile yıpranacak.
Bu yüzden cildimizi yaza hazırlamak zorundayız. Bunun için pahalı ürünlere gerek yok! Mutfağınızda en pahalı kozmetik ürünlerle yarışacak güçte 'cevherler' var! Haydi bunlarla etkili ve ekonomik ürünler hazırlayalım.

CİLT TİPİNE UYGUN
Cildi, en üst düzeydeki ölü deriden, keratinden ve bu keratin tabaka içerisine gömülmüş, yıkamakla çıkmayan kirlerden arındırmak, cilt bakımının birinci basamağı. Teninize en etkili, en pahalı ya da en doğal ürünleri dahi sürseniz, altta bu tabaka varsa, bu kremlerin veya maskelerin etki etmesi imkansızlaşır.
Bu tabakadan kurtulmanın adına ise biz 'peeling' diyoruz.
Kelime anlamı 'soyma' demek ancak peelingin de incelikleri var; 'soyarken' tahriş etmememiz gerekiyor. Kuru ve yağlı ciltlerin peeling işlemleri, doğal da olsa, asla aynı olmamalı. Yağlı cilt için çok etkili ve sonuçları mükemmel bir peeling formülü, kuru ciltte egzemaya bile neden olabilir.
Peelingin en zararsız formülleri yine doğada saklı. Üstteki ölü deriyi arındırmak için en etkili iki doğal asit, meyve asitleri ve laktik asit adını verdiğimiz yoğurt suyunda bulunan asit. Bu asitler, cildi lekelerinden arındırmak için de mükemmeldir. Ancak kuru cilt ve yağlı ciltler için bu asitlerin oranları çok farklı olmalıdır.