Pratik bilgiler

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :22 Haziran 2011
Pratik bilgiler
*Ağzı dar şişe veya kavanozları temizlemek için biraz deterjan, biraz su ve bir kaşık pirinçle çalkalayın.
Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.

*Kesik limonu saklamak için küçük bir tabağa toz şeker serpin. Kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. Bu şekilde limonu iki hafta saklayabilirsiniz.

*Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkın. Ampül yakıldığında odanız mis gibi kokar. n Patates haşlarken, haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun.

*Patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz.

*Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın; gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.