Doğal koruyucu

Boğaz ağrısı ve gribin ilacı olarak bilinen ıhlamur, hastalıklarda vücudunuzun direncini de arttırıyor...

Hemen hemen her evin mutfağında bulunan ve her derde deva olarak düşünülen ıhlamur çayı... Ancak her bitki çayında olduğu gibi ıhlamuru da belli bir miktarda tüketmek gerekiyor. Ihlamur bitkisi temmuz ve ağustos aylarında toplanarak kurutuluyor. Etkinliği ve kokusunu kaybetmemesi için hava almayacak şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Kabuk, çiçek ve yaprakları ıhlamurun yararlanılan bölümleri arasında yer alıyor. Çiçek ıhlamur birinci kalite, yaprak ıhlamur ise ikinci kalite olarak değerlendiriliyor. Ihlamur, domuz gribi dahil, viral ve bakteriyel boğaz enfeksiyonlarında, yüksek ateş kırgınlık gibi şikayetlerin yanı sıra öksürük gibi inatçı şikayetlerin hafifletilmesinde akla gelen ilk çözümlerden biri. Bu nedenle bronşit için de kullanılabiliyor. Grip ve nezlede vücudun direncini artırıyor ve yakalanma riskini azaltıyor.
RAHATLATIYOR
Soğuk havalarda doğal koruyucu etki gösteriyor. Bileşimde bulunan müsilaj maddeler sayesinde boğazda tahrişlerinin önlenmesini sağlarken, yine içeriğinde bulunan flavonoit tipi bileşenler iltihap giderici ve ağrı kesici etkisi ile tahriş olan alanın onarımına yardımcı oluyor. İnaol adlı uçucu bileşenleri ise hastaların rahatlamasını sağlıyor. Terletici ve ateş düşürücü etkisi bulunuyor. Kas kasılmalarını azaltmaya yardımcı oluyor.
ANNELERİN DOSTU
Farklı kokusu ve değişik aroması ile rezene çayı, hem yetişkinlerde hem de bebeklerde yaşanan gaz sorunlarının giderilmesinde fayda sağlıyor. Anne sütünü artırmaya da yarayan rezenenin çay dışındaki prepatlarının kullanılması ise olumsuz etkilere neden olabiliyor. Rezene çayı, özellikle mide ve bağırsak sisteminde yaşanan gaz ve spazm sorunlarında etkili oluyor. Bunun yanı sıra soğuk algınlığında, boğaz ağrısı şikayetlerinin giderilmesinde ve öksürüğün hafiflemesinde fayda sağlıyor. Balgam söktürmeye yardımcı oluyor. Sinirleri yatıştıran rezene ayrıca emziren annelerin süt miktarını da artırıyor.
TAZE TAZE İÇİN
Ihlamur çayını çiçek ve yaprak karışımından yapın. 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış ıhlamuru, 1 bardak kaynar suyla haşlayın. Sonrasında ise 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Gün içerisinde 2-3 bardak içilebilirsiniz. Her içimde taze olarak hazırlayın. Bilinen bir yan etkisi olmamasına rağmen aşırı miktarda ve uzun süre kullanmayın.
ÇİÇEĞİ YARARLI
Uzmanlar, yalnızca küçük yapraklı ıhlamur ve büyük yapraklı ıhlamura ait ıhlamur çiçeğinin kullanılması öneriyor. Ihlamur yaprağı yeterli etkiye sahip olmadığı için de tavsiye edilmiyor.

HÜLYA GÜNSOY
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.