ALIÇ:
Kalp üzerinde etkisi olan zehir ihtiva etmeyen nadir bitkilerdendir. Koroner damarları genişleten bioflavononidler sayesinde alıç damarları genişletir ve kan dolaşımını artırır.
NAR:
Kalbin en iyi dostudur. Damar hastalıkları için birebirdir. Kan yollarını koruyan bir çok madde içerir.
ÖKSE OTU:
Damar genişletici ve damar tıkanıklığını önleyicidir. Bütün damarlar üzerinde etkisi vardır. Damarlardaki kireçlenmeyi de sertliği de gidermekte çok iyidir.
YER FISTIĞI:
Üzerindeki kırmızı kabuğu ile yenmelidir. Bu kabuk oligomerik prosyanidinleri yoğun olarak içerir. Bunlar damar tıkanıklığını önlemekle kalmaz aynı zamanda inmeye karşı da vücudu korur.
HAYIT TOHUMU:
Özellikle kadınlarda etkili olan hayıt otunun suda kaynatılarak günde üç kez içilmesi damar tıkanıklarını giderir.
SOĞAN:
Tıkalı kalp damarlarını açmakta çok iyidir. Hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları da eritir.
SARIMSAK:
Koroner damarları genişleten faydalı bir besindir, fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için çok gereklidir.
HAVUÇ
Damar sertliği ve triglyserid'e karşı tam 13 tane etkin madde içerir. Ayrıca havucun içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.
SAKIN YEMEYiN
Sakatat, katı yağlar, kıyma, hamburger, salam, sosis, sucuk, tavuğun derisi, kızarmış balık, midye tava, kaşar peyniri, çikolata, pasta, krema, kızartmalar, cips, mayonez, hazır soslar, tuzlu ve rafine edilmiş gıdalar.