Hazır gıda tüketiminin artması ve beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle,
mide kanseri vakalarında artış yaşanıyor. Fast-food gıdalar yüzünden
kanserli bölgenin midenin alt kısmından üst kısmına taşındığını söyleyen
Prof. Dr. Sinan Ersin, "Bu yüzden artık
mideyi kurtaramıyoruz. Eskiden midenin üçte ikisini alsak da kalan bölümü işlevini görüyordu. Ama artık bu mümkün olmuyor" dedi. Prof. Dr. Ersin, katkı maddeli hazır gıdaların yanı sıra şarküteri ürünlerinin,
ev salçasının, turşu ile tütsülenmiş ve tuzlanmış balıkların mide kanseri açısından risk oluşturduğuna dikkat çekti.
AŞIRI YEMEK DE BİR HASTALIK
Obezite, modern toplumların en önemli sağlık sorunlarından biri. Fazla kilolar
diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara yol açabiliyor. Ancak uzmanlar,
aşırı miktarda yemek yemenin de bir
yeme bozukluğu olduğuna dikkat çekiyor. Aşırı yeme bozukluğu yaşayanlar yemek yiyerek üzerlerindeki
baskıyı dağıtmaya, içlerindeki
duygusal boşluğu kapatmaya çalışıyor. Zor doyanların tedavi almaları gerekiyor.