KEREViZ
Kereviz ekstra çiğnemeyi gerektiren bir yiyecektir. Bu nedenle tükürük bezlerini çalıştırır. Böylece çürüklere neden olan bakterileri etkisiz kılar. Lifli bir gıda olması nedeniyle diş etlerine masaj yapar ve diş aralarını temizler.
PEYNiR
Peynir dişler için birden çok yarar sağlar. İlk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda çürüklere karşı koruyup, yeni çürüklerin oluşmasını engeller. Özellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini giderme açısından son derece önemli. İçeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve protein gibi maddeler dişlerde plak oluşumunu ortadan kaldırır. Peynir dişlerinizde oyukların oluşmasını engeller.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çayda bulunan "katesin" maddesi, ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı olur. Dolayısıyla ağız kanserlerine karşı korur. Aynı zamanda ağız kokusunu önler.
KiVi
C vitamini eksikliği diş etlerini hassaslaştırır. Bakterilere karşı dirençsizleştirir. Bu nedenle C vitamini deposu olan kivi, tüm bu sorunları yok eder. Kivi diğer meyvelere göre daha fazla vitamin C içerir.
YOĞURT
Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum deposu yoğurt, diş kökleri iltihaplarını iyileştirir. Gevşek dişleri iyileştirir.
MAYDANOZ
Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tükettikten sonra biraz maydanoz çiğnemek, hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır.
ÇİLEK
Çilek dişlere ve diş etlerine iyi gelir. Aynı zamanda diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmanın formülünü taşımaktadır. İçinde bulunan çeşitli asitler, diş diplerinde biriken taşları eritir. Tartar oluşumunu engeller.
KURU YEMİŞLER
Kuru yemişler, bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar içerirler. Bu yağlar diş minesinin güçlenmesine yardım eder.
ŞEKERSİZ SAKIZI PATLATIN
Şekersiz sakız çiğnemek, diş plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler. Diş minesindeki mineral bozuklukları onarır, diş lekelerinin oluşumunu engeller, olanları ise azaltır. Ayrıca vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır.