Öksürüğe çözüm Hatmi çiçeği
Sık görülen inatçı öksürüklerin giderilmesinde Hatmi Çiçeği, mükemmel bir yardımcıdır. Otu, çay gibi hazırlayarak tüketebilir hatta içerisine limon ya da nane ekleyerek içimi keyifli hale getirebilirsiniz.
Hem tatlı hem faydalı
Anadolu'da bağ ve bahçelerde tatlı meyvelerinden dolayı meyve ağacı olarak yetiştirilen iğde, hem lezetli hem de yaralıdır. Genellikle bağırsak bozukluklarını ve ağız pasını gidermek için kullanılır.
Mide dostu havlıcan
Tıbbı faydasının çok olduğu bilinen havlıcanın kaynatılan suyu bir miktar içildiğinde, mîde ağrılarına ve ekişemesine, romatizma ve kulunca iyi geldiği bilinir. Ağız kokusunu da gideren bu bitki, balgam söktürür ve tükürük ifrâzâtını arttırır.
Kalbe adaçayı şifası
Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır. Özellikle gece terlemelerinde iyileştirici özelliği bulunan bitki, bu hastalığın neden olduğu aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son veriyor.
Sağlık deposu greyfurt
C vitamini bakımından zengin olan greyfurt, karaciğerin normal çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır, vücutta biriken suyu ve zehirli atıkları atar, kanı temizler. Ayrıca akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalı bir meyvedir.
Kediotu ile korkunu yen
Kediotu kökü ile; modern hayatın bir etkisi olarak ön plana çıkan korku, gerginlik, ve sinirlilik hallerinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sinir sisteminden kaynaklanan tüm rahatsızlıklara, spazmlara ve ağrılara karşı kullanılır. Kediotu kökünü; çay, tentür ve preparatlar biçiminde tüketilmesi tavsiye edilir.
Gözün ilacı Yabanmersini
Yabanmersininin faydaları saymakla bitmiyor. Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, gece körlüğü, kılcal damar çatlamalarını önleyici ve tavuk karası hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı özelliği bulunan bitki, varise ve damar sertliğini de iyi geliyor.
Kadınların dostu papatya
Özellikle çay şeklinde tüketilen papatyanın, kramplarda ve karın ağrılarına tedavi için birebir. Ayrıca, adet görememe hallerinde, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında tedavi edici özelliği bulunuyor. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, iltihap kurutucu olarak kullanılır.