GÜÇLÜ KORUMA
Muz, fasulye, karnabahar, yumurta, mercimek, fıstık, somon balığı, yumurta sarısı biotinden zengin gıdalardır. Biotin ise tırnakları güçlendirir. Her gün bir bardak süt ve bir kase yoğurt yemek, tırnaklarda beyaz lekelerin oluşmasını engeller. C vitamini kalojen üretimi için vazgeçilmezdir. Kalojen eksikliğini gidermek için portakal, greyfurt, kivi, mango, böğürtlen, yaban mersini yiyin. Kırmızı et ve fasulye de kalojenden zengindir. Magnezyum, tırnaklar için de oldukça faydalıdır. Fasulye, ıspanak, barbunya, kara lahana, brokoli, kimyon, kuşkonmaz, rezene, karanfil, acı biber, dereotu magnezyum açısından oldukça zengindir.
Dut, pekmez ilaç gibi gelir
KANSIZLIK çekenlere keçiboynuzu pekmezi ve dut yemelerini öneren Prof. Dr. Ziya Mocan, "Sabahları aç karına 1 kaşık pekmez yiyebilirsiniz" dedi. Prof. Dr. Mocan, kansızlığa iyi gelen besinleri şöyle sıraladı: "Karaciğer, kırmızı et, tavuk-balık, yumurta, üzüm, kuru baklagiller, kuru kayısı, kuru dut, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fıstık, susam, brokoli, kuşkonmaz, süt, peynir, ısırganotu."
LİMONLU SU MUCİZESİ
GÜÇSÜZ, ince, çabuk kırılan tırnaklarınızı güçlendirmek için limondan faydalanabilirsiniz. Tırnaklarınızı günde 3 kez iki ya da üç dakika limon suyunda bekletin. Limonun içerisinde yer alan sitrik asit tırnakların yapısını kuvvetlendirir.