İKNA EDİN: Her çocuk bir bireydir, her şeyin bilincindedir. Canı, zararlı bir şey istediğinde onunla konuşmak, ikna olmasını sağlayabilir.
YEMEK ÖNCESİ SU İÇİRMEYİN: İştahsız çocuğa yemek öncesi ve arasında su vermeyin. Böylece midesinin şişmesini önlemiş olursunuz.
SÜTÜ RENKLENDİRİN: Süt içmek istemiyorsa taze meyve, bal gibi besinlerle tüketimi kolay hale getirebilirsiniz.
ALIŞKANLIK KAZANDIRIN: İştahsız çocuğa meyveleri yavaş yavaş verin. Bir gün elma yediriyorsanız diğer gün portakal verin. Ayrıca çocukları şekerli gıdalardan uzak tutun. Şekerli yiyecekler iştahı kapatır.
ÖRNEK OLUN: Çocuklar sizi rol model alırlar. Size düşen sağlıklı beslenmeye özen göstermeniz. Sebze ağırlıklı beslenin. Çocuğunuz da sebzeyi sevecektir.
YEMEKLERİN SUYUNU VERMEYİN: Anneler yemeğin suyunu vitaminlerinden faydalanır diye düşünerek çocuklarına içirir. Oysa yemek suyunda tuz ve yağ oranı fazladır. Bu da çocuk için zararlıdır.
TUZA ALIŞTIRMAYIN: Pişirdiğiniz yemeklerde tuzu azaltın ve çocuğunuzun tuza alışmasını engelleyin. Çünkü tuzlu yemek ileride pek çok hastalığın oluşmasının nedeni olabilir.
BEYAZ UNDAN UZAK TUTUN: Her gıdanın alternatifi vardır. Onu beyaz unlu gıdalardan uzak tutun. Tam tahıllı gıdalara alıştırın.
EVE ŞARKÜTERİ SOKMAYIN: Salam ve sucuk gibi içerisinde koruyucu madde bulunan hazır gıdalar vermeyin, taze ve işlenmemiş et yedirin.
YOĞURDU EVDE YAPIN: En sağlıklı gıdalar evde sizin yaptıklarınızdır. Zaman kazanmak için pişirdiğiniz hazır çorbalar yerine çorbayı kendiniz yapmaya özen gösterin. Mümkün olduğunca ev yapımı yoğurt yemesine özen gösterin.