Ani ısı değişiklikleri halsizlik, baş ağrısı ve yorgunluğa neden oluyor. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açan bu sorunlar; grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor.
Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, hastalıklara karşı şu önerilerde bulunuyor:
KEFİR ŞİFA VERİR Yoğurt prebiyotik, kefir ise probiyotik olarak tanımlanır. Bunlar vitaminlerin emilimini artırır hastalıklara karşı korur.
Yumurta, süt, balık, ıspanak, havuç, yeşilbiber enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları;
fındık, ceviz, badem, yeşil sebzeler, kuru baklagiller gibi besinlerdir.
KOKUSU BİLE FAYDALI Sarımsak bağışıklık sisteminin baskılanmasını önler. Aynı zamanda kansere karşı etkili bir silahtır.
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile
görme gücü, kılcal damar sistemi ve tiroid bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir.
Kayısı da enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN