Ani ısı değişiklikleri halsizlik, baş ağrısı ve yorgunluğa neden oluyor. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açan bu sorunlar; grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor.
Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, hastalıklara karşı şu önerilerde bulunuyor:
KEFİR ŞİFA VERİR
Yoğurt prebiyotik, kefir ise probiyotik olarak tanımlanır. Bunlar vitaminlerin emilimini artırır hastalıklara karşı korur.
Yumurta, süt, balık, ıspanak, havuç, yeşilbiber enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları;
fındık, ceviz, badem, yeşil sebzeler, kuru baklagiller gibi besinlerdir.
KOKUSU BİLE FAYDALI
Sarımsak bağışıklık sisteminin baskılanmasını önler. Aynı zamanda kansere karşı etkili bir silahtır.
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile
görme gücü, kılcal damar sistemi ve tiroid bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir.
Kayısı da enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar.