iKNA EDiN: Her çocuk bir bireydir, her şeyin bilincindedir. Canı, çok zararlı bir şey istediği zaman onunla konuşmak, ikna olmasını sağlayabilir. Önüne yasaklar koymak doğru değildir.
YEMEK ÖNCESİ SU İÇİRMEYİN: İştahsız çocuğa içeceği suyu yemek öncesinde vermek ve yemek arasında su içmesini önlemek de önemlidir. Böylece midesini şişirmesini önlemiş olursunuz.
SÜTÜ RENKLENDİRİN: Süt içmek istemiyorsa taze meyve, bal gibi besinler eklenerek tüketimi daha kolay hale getirilebilir. Süt bardağının ayrı ve değişik şekillerde olması, değişik pipetler kullanılması süt içmeyi daha cazip hale getirebilir
ALIŞKANLIK KAZANDIRIN: İştahsız çocuğa meyveleri yavaş yavaş verin. Bir gün elma yediriyorsanız diğer gün portakal verin. Bu alışkanlık kazanmasında etkili olabilir.
YEMEKLERİN SUYUNU VERMEYİN: Yemeğin suyunda daha fazla fayda değil, tuz ve yağ vardır. Suyunu vermeyin.
BEYAZ UNDAN UZAK TUTUN: Her gıdanın alternatifi vardır. Onu beyaz unlu gıdalardan uzak tutun. Tam tahıllı gıdalara alıştırın. Salam ve sucuk gibi içerisinde koruyucu madde bulunan hazır gıdalar vermeyin, taze ve işlenmemiş et yedirin.
YOĞURDU EVDE YAPIN: En sağlıklı gıdalar evde sizin yaptıklarınızdır. Mümkün olduğunca ev yapımı yoğurt yemesine özen gösterin.
Bunları yedirin
Kahvaltıda havuç, portakal, kayısı ve ananas karışımı meyve suları çocuğun zihninin açılmasını sağlar
Günde 5 tane ceviz ve bir avuç fındık zihinsel performansı artırır.
Bol bol kivi, ananas ve limon yedirerek konsantrasyonunu yükseltin.
Et ile pilavı, yoğurt ile makarnayı ya da peynir ile makarnayı birlikte tüketmesini isteyin.
Zihin açıcı özelliği nedeniyle balık yedirin.