ÇAM TOHUMU-SÜZME BAL: Havanda iyece dövülmüş bir çorba kaşığı çam tohumu ile bir çorba kaşığı süzme balı karıştırıp yiyin.
AHUDUDU-TOZ ŞEKER: Bir kilogram iyice yıkanıp temizlenmiş ahududu meyvesinin üzerine bir kilogram toz şeker katılıp, 12 saat bekledikten sonra 2 litre su ilave edilip kaynatılır. Elde edilen şuruptan her gün bir su bardağı içilir.
YUMURTA-SÜZME BAL: Küçük bir tavanın içinde bir silme yemek kaşığı tereyağı ve iki tatlı kaşığı çiçek yağı kızdırılır. Daha sonra üzerine 2 adet yumurta kırılıp yumurtalar pişmeden iki çorba kaşığı süzme bal ilave edilir. 30 saniye tavanın üzerine kapak kapatılır. Ateşten alınıp yenilir.
SOĞAN-NOHUT-SÜZME BAL: Yarım litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış orta boy soğan katılıp suyu buharlaşana kadar kaynatılır. Daha sonra önceden haşlanıp ezilmiş bir avuç nohut ve üç çorba kaşığı süzme bal ile iyice karıştırılıp, üçe bölünerek gün içerisinde tüketilir.
LAVANTA-ZEYTİNYAĞI: Bir miktar lavanta çiçeği iyice yıkanıp temizlendikten sonra iyice kıyılıp, bir şişenin içine doldurulur. Üzerine şişenin ağzına kadar saf zeytinyağ katılır. Gerektiğinde masaj yağı olarak kullanılır.