PATATES: Bir miktar patatesi ince ince soyun. Daha sonra kabuklarını mikserden geçirin. Temiz bir tülbentin içinde sıkılarak elde edilecek suyunu ise sabahları aç karnına bir çay fincanı için.
LİMON SUYU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çorba kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı süzme bal katın. Günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.
IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek, öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı için.
KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek, öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı için.
ANASON: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek 3 öğün birer çay fincanı için. Bu öneri ağrıyı hafifletecektir.
TARÇIN: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 3 öğün tüketin. Bu tarif ağrıyı hafifletmede etkilidir.
PAPATYA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katın. Demledikten sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketin. HAVUÇ: Bir litre suyun içine bir avuç rendelenmiş havucu ilave edin. Buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatın. Daha sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı için. Yarı lahana suyu ve yarı havuç suyu ile karıştırılarak da kullanılabilir.