Ülser ilacı patates

Daha çok erkekleri seven onikiparmak bağırsak ülseri can yakıyor. Uzmanlar, "Bu rahatsızlığa karşı patates kabuğu suyunu aç karnına için" uyarısında bulunuyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :09 Şubat 2015
Ülser ilacı patates

İÇİNDEKİLER

Onikiparmak bağırsağında görülen yara olarak ortaya çıkan bağırsak ülseri genellikle vücuttaki bir tepki olarak ortaya çıkıyor. Dolaşım ya da boşaltım sistemiyle yetersizliği, enfeksiyon, ısı, soğuk, kimyasal maddeler ve sinir sistemi hastalıkları, kronik gastrit, üzüntü, endişe, düzensiz beslenme ise nedenleri arasında yer alıyor. Uzmanlar ağrılarının sağda ya da karın üst bölümünde ortada kaburgaların altında hissedileceğini aktararak, bazı karışımların ağırları hafifleterek iyi geleceğini aktarıyor. İşte o karışımlar...

PATATES: Bir miktar patatesi ince ince soyun. Daha sonra kabuklarını mikserden geçirin. Temiz bir tülbentin içinde sıkılarak elde edilecek suyunu ise sabahları aç karnına bir çay fincanı için.
LİMON SUYU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çorba kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı süzme bal katın. Günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.
IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek, öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı için.
KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek, öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı için.
ANASON: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek 3 öğün birer çay fincanı için. Bu öneri ağrıyı hafifletecektir.
TARÇIN: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 3 öğün tüketin. Bu tarif ağrıyı hafifletmede etkilidir.
PAPATYA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katın. Demledikten sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketin. HAVUÇ: Bir litre suyun içine bir avuç rendelenmiş havucu ilave edin. Buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatın. Daha sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı için. Yarı lahana suyu ve yarı havuç suyu ile karıştırılarak da kullanılabilir.