Her yaşa uygun beslenme programını şöyle açıklıyor...
20'Lİ YAŞLARDA
20'li yaşlarda hazır gıdalarla beslenmek çok kolaydır ama yaşınız ilerledikçe fazla şeker ve karbonhidrat kan şekeri seviyenize etki ederek, cildinizin yaşlanmasına sebep olur.
Kahvaltıda bir kaşık tarçın tüketerek hem dengeyi koruyabilir, hem de şeker ihtiyacınıza engel olabilirsiniz.
30'lu yaşlarda
Eğer yeterince yoğurt ve probiyotik içeren gıdalar tüketmeniz gerekiyor.
Özellikle yeni doğum yaptıysanız bu konuya çok dikkat etmelisiniz.
Beyaz mantarın içinde bulunan ergotinin sağlıksız beslenme, hava kirliliği ve stres yüzünden yaşlanmaya sebep olan toksinleri yok etmeye yardımcı olur. 30'lu yaşlarda bolca beyaz mantar tüketerek cildinizde çizgilerin oluşumunu geciktirebilirsiniz.
30'lu yaşlardan itibaren cildiniz elastikiyetini ve sağlıklı görünüşünü kaybetmeye başlar. Sebze ağırlıklı vitamin deposu çorbalar ile cildin sarkmasını biraz da olsa geciktirebilirsiniz.
brokoliyi de bolca tüketin.
40'LI YAŞLAR VE SONRASI
Yaşlanmanın en kaçınılmaz taraflarından biri de hücre yenilenme hızının yavaşlamasıdır.
Yapılan bilimsel araştırmalar kırmızı erik, üzüm, pancar, patlıcan ve böğürtlende bulunan antioksidanların hücre yenilenme hızını ciddi oranda artırdıklarını gösteriyor.
Keten tohumu ile susamın içinde bulunan lignan maddesi antioksidanların en güçlüsüdür ve 40'lı yaşlarınızda ona çok ihtiyacınız olabilir. Keten tohumu ve susamı, yoğurdunuzun ya da salatanızın üzerine bolca serpiştirerek yiyebilirsiniz.
Bu yaşlarda tokluk hissi veren leptin hormonu salgılanması azalır ve bu da iştahınızın açılmasına sebep olur. Açlık krizleriyle savaşmak ve tokluk hissetmek için ara öğünlerde bolca badem yiyebilirsiniz. Badem aynı zamanda formda kalmanıza da yardımcı olacaktır.