Kasların, sancılı nöbetler halinde, ağrılı kasılmasına kramp deniyor. Nedenleri arasında, atardamar rahatsızlığından dolayı kasların yeteri kadar kanlanamaması, sporcu kişilerin kaslarının yorgunluk veya yeteri kadar ısınamaması ve bir hastalık ya da aşırı terlemek suretiyle vücutta tuz kaybının oluşması sıralanabiliyor. Uzmanlar, bu bu ağrıların ciddiye alınıp doktora danışılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, bitkisel kürler ile kramplardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor.
İşte o iksirler: n
Kurtpençesi bitkisinin filizlerini bir beze sarın. Kramp giren bölgeye sarın.
Kramp, böbrek, üreter, safra taşları gibi tıkanmalarından, bağırsaklardaki hastalık ya da aşırı terleme nedeniyle oluşmuşsa; bir soğuk su dolu bardağın içine bir çay kaşığı
tuz katın ve karıştırıldıktan sonra için. n Ayaklara veya bacak kaslarına sürekli ve aralıklarla giren bir kramp durumunda, yeteri kadar
limonu sıkın. Tabanlara bu
limon suyu ile aşağı ve yukarı olmak üzere masaj yapın. Bu işlemi iki hafta boyunca günde iki kez tekrarlayın.
Bir silme yemek kaşığı kurutulmuş
nane 2 bardak su ile birlikte kaynatın. Süzüp sıcak halde aç karnına için.
Bire bir oranında
sirke,
süzme bal ve
sıcak suyu karıştırın. Bir gün arayla için.
Bir silme yemek kaşığı
inci çiçeği kaynamış
yarım litre su ile haşlayın ve soğuduktan sonra süzün. Günde bir yemek kaşığı için.
Bir çay bardağı suyun içine, bir çay kaşığı ince kıyılmış
yüksük otu katın. Demledikten sonra süzün. Üç öğün için.
Kramp giren bölgeye
susam yağı ile masaj yapın.
Kronik kramplara,
ökse otunun ince kıyılmış
yapraklarını ve
sapları bir bez yardımıyla söz konusu bölgeye sarın.
Sıcak su buharına tutulan ya da sıcak suya sokularak ıslatılan bir havluyu sıcaklığını kaybetmeden kramp giren bölgeye sarın. Bu işlem havlu soğudukça aralıklarla gerekli olan bölgeye tekrarlayın. Ardından bölgeye yavaş yavaş masaj yapın. Ya da kalınca bir kumaş parçasını ütü ile ısıtıp
masaj yapın.
İYİ GELENLER
Papatya:
Kaynar suyun içine bir miktar papatya atın. Demledikten sonra günde 2 kere için.
Zencefil:
Kaynar suyun içine bir miktar zencefil katın. Demlenmesiyle sıcak halde gün içinde aralıklarla için.
Rezene:
Kayan suyun içine bir miktar rezene otu katın. Demledikten sonra süzün. Gün içinde ve yatmadan önce için.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN