MİGREN GÜNLÜĞÜ TUTUN:
Alkol, nitrit ve nitratla yüklü besinler (sosis, sucuk, salam ve pastırma), katkı maddeleri, baharatlar, deniz ürünleri, nişasta, çikolata, eskitilmiş peynir, aşırı tuz baş ağrısını tetikliyor. Kişisel farklılıklar ve genetik etmenlere göre bu tetikleyiciler değişiyor. Bu nedenle yemek günlüğü tutup, ağrıya neden olan gıdaları listenizden çıkarın.
STRESLE BAŞA ÇIKIN:
Migren, anksiyete (aşırı kaygılı olma) ve depresyon olmak üzere çoğu kez psikolojik bozukluklarla da ilişkili oluyor. Bu bozukluklar çoğu kez migren ataklarının tetikleyici faktörleri olarak gösterilse de, aynı zamanda migren ataklarına karşı psikolojik bir tepki olarak da ortaya çıkabiliyor.
UYKU DÜZENİ ÖNEMLİ:
Migrenli hastada uyku düzeni büyük önem taşıyor. Mümkün olduğunca aynı saatte yatıp, aynı saate kalkmaya ve bu ritmi hafta sonu da devam ettirmeye özen gösterin. Her gün en az 6 saat uyuyun. Ancak 10 saatten fazla uyumamaya da dikkat edin.
SARI IŞIK OLMASIN! :
Parıltılı ışık, floresan, yanıp sönen ışıklar ve yoğun geometrik desenli yüzeyler migren ataklarını tetikliyor. Bu nedenle evinizin ışıklandırmasında sarı ışık kullanmayın, karanlıkta televizyon izlemeyin, parıltılı ışıklı ortamlardan, örneğin AVM'lerden uzun durun. Duvar kağıdınızda veya sürekli bulunduğunuz iş yeri ortamınızda yoğun geometrik desen kullanmamaya özen gösterin.
PARFÜM VE SİGARA KOKUSU:
Koku reseptörleri aşırı hassas olan migrenli hastalarda tetikleyici faktör olabiliyor. Bu yüzden özellikle çamaşır suyu, ağır parfüm ve sigara kokusu gibi keskin kokulardan uzak durun.
KOLAY EGZERSİZLER YAPIN:
Migren hareketle artan baş ağrısı olduğu içini ataklar sırasında egzersiz ve yolculuk önerilmiyor. Atakların olmadığı ara dönemlerde ise yürüyüş, yüzme veya kardiyo gibi vücudu zorlamayan egzersizler yapmayı ihmal etmeyin. Bu egzersizler serotonin hormonu salgılayıp stresi azaltıyor ve dolaşım sistemini düzenliyor. Migren ataklarını azaltmada yararlı oluyor.
GELİŞİGÜZEL AĞRI KESİCİ KULLANMAYIN: 
Ayda 4-5 kereden fazla ağrı kesici ilaç alıyorsanız, bu migren ağrılarını daha da şiddetlendirmesinin yanı sıra atak sığlığını da artırarak inatçı bir baş ağrısına dönüştürüyor.
İLAÇLARA DİKKAT:
Hormonal değişimler, artan östrojen seviyesi ve regl döneminde su tutulumu ile ödem, migren baş ağrısı ataklarını tetikleyebiliyor. Östrojen içeriği yüksek doğum kontrol hapları, menopoz dönemindeyseniz yine hekiminizi bilgilendirerek östrojen içeriği yüksek ilaçlar kullanmamaya özen gösterin.
ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN:
Migren ataklarına karşı her gün 2 ana 3 ara öğün beslenmeye özen gösterin. Kesinlikle öğün atlamayın. Öğün atlamak hipoglisemiye (kan şekeri düşüklüğüne) yol açtığı için migren ataklarını tetikleyebiliyor.
YÜKSEK RAKIMLI YERLERDE TATİL YAPMAYIN:
Yüksek rakım; oksijen seviyesinde ve basınçta düşmeye yol açabiliyor. Bunun sonucunda da migren ataklarını arttırıyor. Bu nedenle yapacağınız seyahatlarinizi buna göre düzenleyin.