YOĞURT-KİMYON
Yoğurtla birlikte kimyon yemek metabolizmayı hızlandırıyor. Havuçla kimyon yemek de vücut direncini arttırıyor.
ELMA-TARÇIN
İnsülin direncini artan elma ve tarçın karışımı, vücudun şeker ihtiyacını da böylelikle azaltıyor.
SARI KANTARON ÇAYI
Birçok hastalığa iyi gelen sarı kantaron otunu çay olarak içmek de psikolojik sorunları ortadan kaldırmaya yardım ediyor. Uzmanlar haftada 5 bardak bu çayın içilmesini tavsiye ediyor.
BİBERİYE-TAHIL
Etinizi veya domates sosunuzu marine ederken biberiye kullanabileceğiniz gibi, kek veya tahıllı ekmeklere de katacağınız biberiye kronik hastalıklara karşı koruma sağlayacaktır.
ZERDEÇAL-YUMURTA
İltihap giderici, kansere karşı koruyucu olan zerdeçal, özellikle yumurtalı, tavuklu ve ton balıklı salatalarda etkisini artırıyor. Bu sayede pek çok hayati rahatsızlığa geçit vermiyor. Nane çayı Kurusu ya da tazesi fark etmez; yemeklere lezzet katan nane ağrı kesici gibi görev görüyor. 5 adet nane yaprağını demleyip, çay olarak içmek boğaz ağrısını hafifletiyor.
KIRMIZI BİBER- ET
Toz ya da pul fark etmez, kırmızı biberi et veya balığı marine ederken kullanmak, metabolizmanızı hızlandıracaktır.
KİŞNİŞ-TAVUK
Maydanozgiller ailesinden olan bu baharatın tohumları tavuk yemeğinde kullanılır. Çekilmiş hali meyveli tahıllarda kullanıldığında uykusuzluğa iyi gelir.
KARABİBER-BAL
Toz halindeki karabiberden bal ve soğanla birlikte macun yapılıp başa sürüldüğünde dökülen saçların yeniden çıktığı görülür.