Karpuz çekirdeği aşkına

Sıcak havaların en tatlı meyvelerinden karpuz, çekirdeğiyle tam anlamıyla şifa dağıtıyor. Cinsellikten kalp ve saç sağlığına kadar herkesin imdadına yetişiyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :17 Mayıs 2016
Karpuz çekirdeği aşkına
YAZ mevsimin gelişiyle karpuzlar görücüye çıktı. Sıcak mevsimin en sevilen meyvesi serinletici etkisiyle herkesin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Ancak meyvesi yendikten sonra çekirdekleri genelde çöpe atılıyor. Bu duruma dikkat çeken uzmanlar, karpuz çekirdeğinin tam anlamıyla şifa deposu olduğunu söylüyor. İçeriğindeki vitamin ve minarelleri ise şu şekilde sıralıyor: Tiamin, niasi, folat, potasyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor, sodyum, bakır, manganez ve çinko ile B vitamin grubu. Faydalarından bazıları ise şu şekilde sıralanıyor:

Cinsellik: Karpuz çekirdeği içindeki "citrulline" denilen bir madde vücutta "arginin" denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan "nitrik oksit" denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor. Sperm üretimini teşvik ediyor.

Kalp sağlığı: Yüksek tansiyondan müzdarip olanlar için mükemmel bir çözümdür. Zengin magnezyum içeriği ile kalp fonksiyonun sağlıklı işleyişini sağlar. Kalp sağlığını koruyan amino asitler ihtiva eder.

Böbrek taşı: Karpuz çekirdeğinden yapılan çay idrar sökücü etkisiyle böbrekleri ve mesaneyi temizliyor. Kum ve taşları vücuttan atıyor.

Yaşlanma karşıtı: Cilt için mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar ciltteki hücreleri yeniler. Yaşlılığa bağlı kırışıklıkları giderir. Taze bir görüntü verir.

Çay: Karpuz çekirdekleri ağızda iyi çiğnendikten sonra yutulmalı. Çayı için mutlaka ezilmeli. Kaynar suya bir çay kaşığı katın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. 1 haftada en az 3 kez tüketin.

Diyabet: Karpuzun çekirdeği dalgalanan glukoz seviyelerini düzeltir. Bunun için karpuz çayı mükemmel bir çözüm sunuyor.