Mutluluk ekmekte

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :19 Haziran 2016
Mutluluk ekmekte
Kilo aldırdığı için çok sayıda uzmanın kara listesinde olan, Prof. Dr. Canan Karatay'ın da, 'Kesinlikle yemeyin' dediği ekmek ile ilgili son araştırma şaşırttı. Hacettepe Üniversitesi'nin 2 yıl süren araştırması sonucunda, maya ile yapılan ekmekte yüksek oranda 'mutluluk hormonu' yani melatonin bulundu. Araştırmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Vural Gökmen, şunları söyledi: "Uykuda salgılanan bu mutluluk hormonu melatoninin ekmeğin mayalanarak kabarmasıyla birlikte yüksek oranda arttığını gördük. Kabarma sırasında hamurda melatonin en üst seviyeye ulaşıyor. Pişirme sırasında ekmek kabuğundaki melatonin bir miktar azalıyor, ancak ekmeğin iç kısımlarında melatonin seviyesi korunuyor."